Aardbeien Poeder Gevriesdroogd Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Aardbeien Poeder Gevriesdroogd Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 12,72
Op voorraad
SKU
56980-conf
+ -

Herkomst van de Aardbei

Oorspronkelijk komt de Aardbei uit Noord- en Zuid Amerika. Halverwege de 18e eeuw heeft de aardbei de oversteek naar Europa gemaakt. De aardbei (fragaria ananassa) ook bekend als tuinaardbei is een veel geteelde kruising tussen twee Amerikaanse soorten namelijk de Fragaria virginiana en de Fragaria chiloensis. Aardbeien hebben een heel hoog vitamine C-gehalte van 64 mg per 100 gram. Door het sterke aroma van de aardbei kan het goed gebruikt worden als smaakversterker in bijvoorbeeld yoghurt.

Gevriesdroogde aarbeien

Vriesdrogen is een conserveringsproces. Het product wordt eerst ingevroren bij een temperatuur tussen de –50 en –80 °C zodat al het vocht verandert in ijskristallen. Vervolgens wordt het product vacuum gezogen. Daarna wordt het product onder vacuum langzaam opgewarmd. Zonder vacuum zouden de ijskristallen weer smelten, maar door het vacuum slaat het vocht zijn vloeibare stadium over en verdampt meteen (sublimatie). Wat overblijft is hetzelfde product maar volledig gedroogd en ontdaan van water. Hierdoor blijven alle goede eigenschappen in het product goed bewaard en wordt de houdbaarheid aanzienlijk verlengd. Juist om die reden kun je het beste gevriesdroogd fruit kopen. Tenslotte wordt het product vermalen tot poeder.

Gebruik van Aardbeien poeder

Je kunt het poeder uitstekend gebruiken om te verwerken in smoothies, yoghurt, ijs en bakgerechten. Daarnaast is gevriesdroogde aardbei poeder ook ideaal om te gebruiken als natuurlijke, gezonde kleurstof. De opvallende rode kleur geeft elk gerecht een bijzondere uitstraling. Aardbeien zijn erg gezond en bevatten verschillende vitamines, mineralen en antioxidanten. Al deze voedingsstoffen evenals de smaak van aardbei worden door het vriesdrogen behouden in het poeder. Naast de aardbei zijn er nog veel andere smaken om lekker door de yoghurt te gooien! Kies bijvoorbeeld eens voor gevriesdroogd appelpoeder, bananenpoeder of gevriesdroogd blauwe bessenpoeder.

Premium Aardbeien Poeder Gevriesdroogd Biologisch

Aardbeien Poeder Gevriesdroogd Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogd fruit komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.