Vervallen

Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm? Kijk hier verder…

Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Natuurlijk gevormd door unieke omstandigheden in de oudste woestijn ter wereld.
  • plus-circle Behoudt alle mineralen en sporenelementen voor een speciale smaak.
  • plus-circle Perfect voor het nazouten van vis- en zeevruchten gerechten.
Details

Vorming Afrikaans Sneeuwvlokkenzout

Op slechts enkele dagen per jaar, wanneer de omstandigheden, veel zon, lage luchtvochtigheid en lichte wind, precies goed zijn wordt fleur de sel gevormd. Het drijft op het water als een flinterdun zoutlaagje, sterk op sneeuw lijkend. Deze laag wordt door de wind naar de oevers van de zoutpannen geblazen en daar met de hand geoogst en vervolgens onder de woestijnzon gedroogd. De zoutpannen liggen in natuurreservaten en zijn een paradijs voor vogel- en natuurliefhebbers. De "Afrikaanse sneeuw" zoals het Fleur de Sel liefkozend in Namibië wordt genoemd, is de edelste versie van het zeezout. Afrikaans Sneeuwvlokkenzout.

Herkomst en winning van Afrikaans sneeuwvlokkenzout

Langs de gehele 1600 km lange kust van Namibië ligt de Namib, de oudste woestijn ter wereld. Aan die kust komt diepzeewater uit Antarctica omhoog en botst daar tegen de warme lucht van de woestijn. Als gevolg hiervan hangt er tot 200 dagen per jaar een dikke mist boven het water. De lange kust wordt daarom ook wel de 'skeleton coast' genoemd, want ze ligt bezaaid met de wrakken van honderden gezonken schepen.

Smaak en Gebruik

De wijze waarop geproduceerd wordt zorgt ervoor dat het zout alle mineralen en sporenelementen behoudt, die het zo rijk maken en het zijn speciale smaak toekennen. Het zout heeft een licht krokante zoutstructuur en je ervaart de smaak van de Afrikaanse zon en Antarctische frisheid. Top koks en fijnproevers waarderen dit sneeuwvlokkenzout om zijn fijne zilte smaak. Het is uitermate geschikt voor het nazouten van allerlei vis- en zeevruchten gerechten en als vingerzout.

Persoonlijke kenmerken Afrikaans sneeuwvlokkenzout:

  • 97,1% NaCI.
  • 0,12% Mg.
  • 0,43% SO4
  • 0,17% Ca.
  • 0,06% K.
  • vochtpercentage 1-2%

Waar kan ik Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm kopen?

Gemakkelijk Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm aanbieding meer.

Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30165-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Vlokken
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Zeezout
Speciale Eigenschappen Allergeen vrij, Suikervrij, 100% Natuurlijk
Land van teelt Namibië
Merk Holyflavours
HS-Code 25010091
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) -
Eiwitten -
Koolhydraten -
Vetten -
Verzadigde Vetten -
Vezels -
Natrium 38 g
Zout -
Reviews
star star star star star
Afrikaans Sneeuwvlokkenzout 0.1-3 mm
Erg speciale en natuurlijk zout wat uit de zee naast Namibië wordt gehaald had ik gelezen op de website, k vind het echt een lekkere soort zout en ook dat de korrels zo fijn zijn.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op