Ananas Granulaat 3-5 mm Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Ananas Granulaat 3-5 mm Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 7,47
Op voorraad
SKU
80185-conf
+ -

Oorsprong van de Ananas

Ananas granulaat wordt gemaakt van de vrucht van de ananas. De ananas is een tropische plant en kent zijn oorsprong uit Bolivia, Brazilië en Paraguay. Het woord ananas komt uit het Tupi, de taal van de Tupi-Indianen uit het Amazonegebied, en het betekent uitmuntende vrucht. De vrucht van de ananas is te beschrijven als een grote samengestelde schijnvrucht. Dit wil zeggen dat binnenin de vrucht een verdikte, vlezige en vezelige bloeistengel zit. Het vruchtvlees ligt hier vervolgens omheen. Het buitenste gedeelte van de ananas bestaat uit de bloemkroonbladen, het bovenste gedeelte van het vruchtbeginsel en de bruine toppen van de schutbladen. De ananas is rijk aan vitaminen en daardoor een zeer gezonde vrucht om te eten.

Productieproces ananas granulaat

De ananas groeit het best in gebieden waar de temperatuur tussen 18-35 °C ligt. In een kouder gebied zal de ananas namelijk te zuur worden en in een warmer gebied weer te zoet. De ananas doet er gemiddeld tussen de 20 en 24 maanden over om te groeien en heeft vervolgens 6 maanden nodig om te rijpen. Het vruchtvlees wordt vaak ingeblikt, omdat na de oogst de ananas niet meer rijpt.

De goede eigenschappen van de ananas worden geconcentreerd door hem te drogen en te verwerken tot granulaat.

Gezonde eigenschappen van Ananas Granulaat

Het ananas granulaat bevat veel rijke vitaminen. Dit zijn met name vitamine A (bètacaroteen), B1, B2, B6, B11, C en E. Dit betekent dat ananas goed is voor ons zenuwstelsel en onze hersenen dankzij de aanwezige B-vitamines, daarnaast is de ananas bijzonder rijk aan antioxidanten, zoals de meeste fruitsoorten. Antioxidanten zijn in deze moderne tijden bijzonder belangrijk als bescherming tegen de zogenaamde vrije radicalen, die in alle moderne voedingsproducten aanwezig zijn. Het ananas granulaat is daarnaast ook rijk aan mineralen, zoals kalium, magnesium, mangaan, koper, ijzer, fosfor, jodium en zink.

Premium Ananas Granulaat 3-5 mm Biologisch

Ananas Granulaat 3-5 mm Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogd fruit komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.