Vervallen

Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm? Kijk hier verder…

Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Traditioneel gebrand in bamboebuizen voor een unieke smaak en mineralengehalte
  • plus-circle Zeer zout en fijn van structuur, perfect voor het zouten van rauwe groenten
  • plus-circle Geeft Koreaanse gerechten een bijzondere smaakbeleving met rijst of gierst
Details

Oorsprong van Bamboezout

Het gebrande zout ontleent aan de bamboe zo een steeds hoger mineralengehalte, dat toeneemt met het aantal brand processen. Het zout is zeer basisch en afhankelijk van de concentratie varieert de pH-waarde tussen 9 en 12. Om deze reden wordt gezegd dat het bamboezout een met zuur overbelast organisme weer in balans kan brengen. Het complexe productieproces wordt nog steeds uitgevoerd op de traditionele wijze, zonder gebruik te maken van massaproductietechnieken. Dit resulteert in een zeldzaam en waardevol product, dat maar beperkt verkrijgbaar is.

Het toepassen van Bamboezout

Het gebrande bamboezout heeft een extreem zoute smaak, is fijn als poedersuiker en voelt zeer aangenaam aan. Bamboezout is geschikt voor het zouten van rauwe groenten. Het geeft typisch Koreaanse gerechten met rijst of gierst een bijzondere smaakbeleving.

Dit bamboezout is zeezout dat op traditionele wijze meerdere keren gebrand wordt in bamboebuizen. Boeddhistische monniken van Koreaanse afkomst gebruikten dit zout reeds 1000 jaar geleden als ritueel genezend zout voor de koreaanse bevolking en kruiden er hun magere voedsel mee. Nog steeds wordt het zout in Korea op traditionele manier vervaardigd.

Men pakt zeezout samen in bamboebuizen en dicht deze met klei. De buizen wordt vervolgens gebrandt in op dennenhout gestookte ovens. Daarna wordt het zout uit de bamboe gehaald, losgeklopt en weer opnieuw ingepakt in een nieuwe bamboebuis. Deze cyclus wordt één tot negen keer herhaald en de temperatuur neemt met elke brandcyclus steeds verder toe, van 1000 tot 1500 graden Celsius.

Specifieke eigenschappen Bamboezout:

  • < 81,2% NaCI.
  • 15,04% O.
  • < 1% Cu.
  • 0,8% K.
  • 0,0078% Fe.
  • 0,0009% Mn.

Waar kan ik gebrand bamboezout fijn kopen?

Gemakkelijk gebrand bamboezout fijn kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je gebrand bamboezout fijn kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele gebrand bamboezout fijn aanbieding meer.

Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde gebrand bamboezout fijn komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30167-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Zeezout
Speciale Eigenschappen Allergeen vrij, Conventioneel, 100% Natuurlijk
Land van teelt Zuid-Korea
Merk Holyflavours
HS-Code 25010091
Private Label mogelijk? Ja
Reviews
star star star star star
Bamboezout Gebrand Fijn < 0.1 mm
Fijner zout dan dit kun je niet vinden. Ik vind fijn zout echt lekker omdat dan de smaken in de gerechten niet te overheersend worden dat vind ik veel beter en ik vind deze smaak van dit zout erg lekker.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op