Basilicum Gesneden kiemarm Biologisch

Holyflavours biologische basilicum gesneden wordt veel gebruikt in Mediterraanse groente- en vleesgerechten. Bio Basilicum heeft een heerlijk aroma en is rijk aan kalium, ma… Lees hieronder verder...
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 3,71
Op voorraad
SKU
80007-conf
+ -

Biologische basilicum kruiden

Biologische gedroogde basilicum van Holyflavourszijn zonder toevoegingen en vrij van allergenen. Dit kruid heeft een heerlijk aroma door wildpluk! Basilicum wordt ook wel koningskruid genoemd en heeft tal van goede eigenschappen. Het bevat belangrijke mineralen en vitamines.

Basilicum is een van de meest aromatische kruiden en specerijen soorten en smaakt erg lekker in gerechten met tomaat zoals pasta's, salades, tomatensauzen en op pizza's! Ook een smaakmaker bij Mediterrane groenten-, en vleesgerechten. Bewaar op een droge, koele en donkere plaats en vermijd direct zonlicht. Basilicum kruiden worden verpakt in een natuurlijke papieren stazak.

Ocimum Basilicum

Basilicum is rijk aan kalium, magnesium, mangaan, fosfor, zink en de vitamines A, B3 en C. Kalium kan een positief effect op de bloeddruk hebben en mangaan is vooral belangrijk om voedingscomponenten beter op te nemen in het lichaam. Verwerk gedroogde basilicum in Mediterrane gerechten, voeg het toe aan een fles olijfolie en maak heerlijke pastasaus zoals in het recept hieronder!

Basilicum recept

Voor pasta bolognese 4 personen

Ingrediënten basilicum recept:
400 gram pasta (bijvoorbeeld spaghetti)
400 gram gehakt
12 wortelen
2 rode paprika's
2 uien
2 blikken tomatenblokjes van 400 gram
1 eetlepel gedroogde basilicum
1 eetlepel paprikapoeder
3 tenen knoflook
Parmezaanse kaas
Olijfolie
Peper en zout

Bereiding basilicum recept


Was de wortels en de paprika's en pel de uien. Snijd alles in grove stukken. Doe wat olijfolie in een pan en bak de gesneden groenten samen met de knoflooktenen (gepeld), gedroogde basilicum en wat zout en peper zo'n 5 minuten zodat alle geuren goed vrijkomen. Voeg daarna de tomatenblokjes toe en vul een leeg blik tomatenblokjes met water en doe dat er ook bij.

Kook het geheel totdat de groenten zacht zijn en maal de saus dan fijn met een staafmixer. Als je die niet in huis hebt kun je de boel ook fijnprakken met een ouderwetse stamper. Laat de saus 15 minuten pruttelen. Verwarm ondertussen wat olijfolie in een pan en bak het gehakt samen met de paprikapoeder en wat zout en peper gaar. Kook de pasta en schep de saus door het gehakt. Serveer met Parmezaanse kaas.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.