Berkensuiker Xylitol

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Berkensuiker Xylitol? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 3,06
Op voorraad
SKU
30022-conf
+ -

Wat is Xylitol (Berkensuiker)?

Xylitol bevindt zich als natuurlijke suikeralcohol in veel groentesoorten, fruit en de schors van verschillende bomen. Ons berkensuiker wordt uitsluitend gemaakt van berken- en beukenhout uit Scandinavië. De Xylitol wordt op een zeer complex wijze via het houtsuiker (xylose) gewonnen. Fijn gesneden hout wordt vermengd met water. De hout-watermassa wordt dan gezuiverd en gefilterd tot alle andere stoffen volledig van de xylitol gescheiden zijn.

Berkensuiker is als natuurlijke zoetstof geschikt voor diabetici

Berkensuiker is bijna net zo zoet als suiker. Het heeft iets minder zoetkracht als de bekende geraffineerde (witte) tafelsuiker maar beïnvloedt de bloedsuikerspiegel slechts licht. Deze suiker is dus heel goed geschikt voor diabetici, de glycemische waarde is namelijk slechts 7. Bovendien bevat het veel minder calorieën dan geraffineerde suiker.

Voordelen van Berkensuiker

Xylitol heeft een hydraterende werking op de huid en kan de hoeveelheid hyaluronzuur in de huid verhogen. Xylitol is een natuurlijk alternatief voor suiker. In bijna iedere tandpasta zit Xylitol en het zit vaak in kauwgom voor wittere tanden. Xylitol draagt bij aan een evenwichtige pH waarde in je mond en het voorkomen van tandplak

Gebruiksmogelijkheden

Door zijn zoete smaak is Xylitol een makkelijke suikervervanger. Wanneer er in een recept gevraagd wordt om 100 gram suiker kun je het 1-op-1 vervangen door 100 gram Xylitol berkensuiker. Er hoeft dus niets omgerekend te worden. Bij gebruik in verzorgingsproducten dien je het eerst tot een poeder te vermalen.

Waar Xylitol kopen?

Xylitol Berkensuiker kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza, ook in kleine porties. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Xylitol Berkensuiker aanbieding meer.

Waar kan ik Berkensuiker Xylitol kopen?

Gemakkelijk Berkensuiker Xylitol kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Berkensuiker Xylitol bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Berkensuiker Xylitol aanbieding meer.

Premium Berkensuiker Xylitol

Berkensuiker Xylitol van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde zoetstoffen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.