Het potentieel van zink ontdekken

Zink (mineraal)

Zink is een essentieel mineraal dat een belangrijke rol speelt in tal van lichaamsfuncties. Het helpt het lichaam bij de productie van nieuwe cellen, de verwerking van voedsel en wondgenezing.
Hoewel ons lichaam zink nodig heeft voor een goede gezondheid, kunnen we slechts een kleine hoeveelheid opnemen uit het voedsel dat we eten. Dit betekent dat het belangrijk is om voeding rijk aan zink op te nemen in ons dieet.

Geschiedenis en Ontdekking

Zink heeft een rijke geschiedenis en werd voor het eerst gebruikt in de oudheid. De ontdekking en isolatie als een puur element vonden echter pas plaats in de 16e eeuw in India.

Zinktekort

Een zinktekort kan optreden wanneer er niet genoeg zink in het dieet zit, of wanneer het lichaam zink niet goed kan opnemen of gebruiken.
Als u een zinktekort vermoedt of ervaart, raadpleeg dan een arts. Zij kunnen uw bloed controleren via een bloedtest om de oorzaken van uw tekort te bepalen.

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid zink is 8 milligram voor volwassen vrouwen en 11 milligram voor volwassen mannen.
De aanbevolen dagelijkse inname van zink neemt toe met de leeftijd. Oudere volwassenen hebben meer zink nodig dan jongere volwassenen omdat zij minder zink opnemen uit het voedsel dat zij eten.

Maximale Hoeveelheid Zink

De bovengrens voor de inname van zink is de maximale dagelijkse hoeveelheid die als veilig wordt beschouwd voor volwassenen. De veilige hoeveelheid kan variëren afhankelijk van iemands leeftijd, gezondheidstoestand en andere factoren. De bovengrens voor zink is 40 mg per dag.
Het is belangrijk om een arts te raadplegen alvorens supplementen te nemen, omdat het mogelijk is om te veel van een voedingsstof binnen te krijgen uit zowel voedsel als supplementen.

Wist U Dat Wij Voeding Rijk aan Zink Verkopen?

Voeding rijk aan zink is te vinden in zowel dierlijke als plantaardige bronnen. Op basis van die plantaardige bronnen bieden wij een breed scala aan opties. De hoeveelheid zink wordt aangegeven in milligrammen per 100 gram voedsel.

Granen
Quinoa: 3.1 mg
Boekweit: 2.4 mg

Bonen
Linzen: 1.27 mg
Kikkererwten: 1.53 mg
Nierbonen: 1.07 mg
Sojabonen: 4.89 mg

Noten en Zaden
Cashewnoten: 5.78 mg
Amandelen: 3.08 mg
Pompoenpitten: 7.64 mg
Zonnebloempitten: 5 mg

Pure Chocolade
Cacaopoeder: 6.81 mg