Suikervrije Aardbeienjam

Ingrediënten

Voor deze jam (confituur) heb je de keuze uit steviablaadjes, steviafluid extractof steviapoeder extract. De smaak is verschillend. Door proberen kom je erachter wat jou het beste smaakt. De jam kan met kruiden als gember, kaneel of citroenmelisse op smaak gebracht worden. Onderstaand recept is het basisrecept.

  • 500 gram aardbeien
  • Klein stukje gember
  • 1 tl stevia poeder extract
  • 2 gelatineblaadjes

Bereidingswijze

  1. Was de aardbeien
  2. Verwijder de stengeltjes en snijd ze in kleine stukjes
  3. Aardbeien gaar koken met fijn geraspte gember en stevia poeder extract
  4. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water
  5. Uit het water nemen en uitwringen
  6. Gelatine bij de warme jam toevoegen en omroeren
  7. Doe de warme jam in kleine potjes en sluit die goed af


Bereidingstijd: 0-15 minuten

Geïnteresseerd in gezonde ingrediënten voor o.a. dit recept?