BBQ rub-recept

BBQ rub-recept

BBQ rub-recept

De zomer komt er weer aan dus dat betekent heerlijk weer om lekker te barbecueën. Je kunt natuurlijk zelf de kruidenmix maken, maar wij hebben verschillende soorten kant-en-klare kruidenmixen die ook biologisch zijn. De kruidenmixen kunnen gebruikt worden om vlees op smaak te brengen of om bijvoorbeeld een aardappel dressing te maken. Dit kan door een klein beetje olie te vermengen met twee eetlepels kruidenmix en vervolgens te mengen met de aardappel partjes of schijfjes.

Ingrediënten:

  • Holyflavours Grill mix (20 tot 30 gram per kilo vlees)
  • Vlees (bijvoorbeeld 400 gram steaks of andere stukken rundvlees per persoon)
  • Ketchup
  • Water

Bereidingswijze:

De eerste stap is om het vlees droog te deppen. Je kunt daarna het vlees eerst insmeren met olijfolie, mosterd of worcestershire sauce, maar dit hoeft niet. De kruiden kunnen ook zonder saus direct op het vlees gestrooid worden. Wrijf vervolgens het vlees in met de kruidenmix totdat het helemaal bedekt is. Doordat de kruidenmix gedroogde kruiden bevat is het gemakkelijk te verdelen over het vlees.

Pak nu het vlees in met keukenfolie en laat het 45 minuten tot 2 uur rusten in de koelkast zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.

Nu is het vlees klaar om te grillen op de BBQ. Maak vervolgens nog een mopsaus voor gebruik tijdens het grillen. Meng 1 deel water, 1 deel ketchup en ½ deel van de rub mix. Smeer dit tijdens het grillen over het vlees om vocht toe te voegen en uitdroging te verminderen. Daarnaast versterk je zo ook de smaak.

Tip:

Gebruik een kruidenstrooier om de kruiden nog makkelijker over het vlees te verdelen.

 

Eet smakelijk!Geïnteresseerd in producten zoals de Smokey BBQ Kruidenmix?

 

Al 2012 jaar uw Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten

Gratis verzending vanaf € 50,-

Alles uit eigen voorraad

Ma- Vr voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!

 

7 mei 2021
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.