recept voor biologische spare ribs marinade pittig

Recept voor biologische spare ribs marinade pittig

Spareribs voor 4-6 personen

Ingrediënten:

  • 1 kg Spareribs (het liefst van de (biologische) slager)
  • 20 gram Vesuvius Kruidenmix
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 limoen
  • 1 el azijn
  • 2 el honing

Bereidingswijze

  1. Doe de olie in een bakje, voeg hier het sap van de limoen, de honing en de azijn aan toe. Meng het geheel goed door elkaar en voeg naar smaak de kruidenmix toe.
  2. Zorg dat het witte vliesje van de spareribs af is. Dit kun je door de slager laten doen maar kun je ook gemakkelijk zelf.
  3. Doe de spareribs en marinade in een bak of en dek deze af. Doe de bak in de koelkast. Zorg dat de marinade minstens 2 uur in kan trekken, maar het liefst een hele nacht. (Tip: je kan ook een ziplock-zakje gebruiken)
  4. Verwarm de oven voor op 130 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Leg de spareribs op de bakplaat met de holle kant naar beneden en dek ze af met een laag aluminiumfolie.
  5. Laat de spareribs 1 uur in de oven staan en verhoog dan de temperatuur naar 170 graden. Laat de spareribs nog 50 minuten bakken en haal vervolgens de aluminiumfolie ervan af.
  6. Smeer de spareribs nogmaals in met de overgebleven marinade en laat de spareribs nogmaals 25-30 minuten garen.
  7. De spareribs zijn nu klaar, geniet ervan!

Eet Smakelijk!

Geïnteresseerd in producten zoals de Vesuvius Kruidenmix?

€ 0,00
v.a. € 51,12 Normale prijs € 58,30