(Glutenvrije) Chocolade Paas Muffins

(Glutenvrije) Chocolade Paas Muffins

(Glutenvrije) Chocolade Paas Muffins

Ingrediënten:

- 1 ½ eelt poedersuiker
- 125 gr Rietsuiker Poeder BIO
- 2 Eieren
- 125 gr havermeel, glutenvrije havermeel of boekweitmeel
- Snufje himalaya zout
- ½ theel bakpoeder
- 3.5 eetl cacao poeder biologisch
- 125 gr Boter

Optioneel

- 1 Reep melk chocolade
- 8 Witte chocolade-eitjes

Benodigdheden

- Mixer
- Papieren muffin vormpjes
- Muffinbakvormpjes
- Mengkom
- Zeef

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Doe de boter en suiker in een kom en mix dit door elkaar met een mixer
- Voeg één voor één de eieren toe terwijl je mixt
- Zeef de meel er bij en voeg het bakpoeder, de cacao (gebruik ongeveer 2.5 eetl, houd een beetje over als topping) en een snufje himalaya zout toe
- Mix het nog een minuutje door elkaar
- Doe de papieren vormpjes in een muffinvorm of blik en vul ze voor ¾ met beslag
- Zet ze ongeveer 25-30 minuten in de oven (Je kunt met een satéprikker kijken of ze goed zijn, blijft de prikker schoon dan zijn ze klaar)
- Meng de poedersuiker en een beetje water tot een glazuur
- Laat de muffins 30 minuten afkoelen
- Bestrijk de muffins met het glazuur en zeef de overgebleven cacao over de muffins. (Tip: probeer ook een geraspte chocolade als topping)
- Om de muffins helemaal in een paasstemming te brengen kun je er een wit paaseitje op leggen.
- Je kunt ze nu serveren!


Eet Smakelijk!



Geïnteresseerd in producten zoals havermeel?

 

Al 2012 jaar uw Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten

Gratis verzending vanaf € 50,-

Alles uit eigen voorraad

Ma- Vr voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!

 

18 maart 2021
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.