levenswater banner

De werking van levenswater

Tegenwoordig zijn wij meestal door onze levensstijl niet voldoende in staat om alle voor een goede gezondheid benodigde elementen uit de ingenomen voeding te halen.

Daarnaast staan wij door milieuvervuiling aan allerlei lichaamsvreemde stoffen bloot. Deze giftige stoffen moeten door het lichaam worden afgevoerd, echter worden bij onvoldoende mogelijkheden de stoffen als toxine opgeslagen in het vetweefsel. Dit uit zich bijvoorbeeld in ontstekingen (vaak in de ledematen/ uiteinden lichaam), moeheid en concentratiestoringen.

Levenswater maken

Keltisch zeezout, himalayazout brokken of halietzout brokken zijn zeer geschikt voor het maken van een zout sole/ levenswater.

Een “zout sole” is een verzadigde oplossing van 1 van bovenstaande zouten in water. Het weckglas kan gevuld worden met normaal bronwater. Vul het glas met zoveel zout, dat er na 4 uur een bepaalde hoeveelheid zout onopgelost blijft. Voeg eventueel zout toe.

Na ongeveer 4 uur ontstaat er een verzadigde oplossing en is de sol klaar voor gebruik. De zoutsole is normaal gesproken onbeperkt houdbaar en kan met water bijgevuld worden totdat de kristallen (bijna) opgelost zijn.

Gebruik zout drinkkuur

Zet de geconcentreerde zoutoplossing niet in het direct zonlicht in verband met mogelijke algenvorming.

Het onverdunde (geconcentreerde) zoutsole kan bijvoorbeeld gebruikt worden als:

  • Uitwendig gebruik bij verstuikingen, insectenbeten
  • Uitwendig gebruik bij zwellingen en andere huidaandoeningen.
  • Daarnaast kan het in verdunde vorm inwendig gebruikt worden.
    Neem bijvoorbeeld iedere ochtend gedurende 2 maanden lang een glas bronwater waarin één theelepel geconcentreerde oplossing is toegevoegd.

Geïnteresseerd in zout?