
Ingrediënten:
- 100 gram havermeel, glutenvrije havermeel of boekweitmeel
- 200 ml (amandel)melk
- 2 eieren
- ½ Theelepel bakpoeder
- Boter om in te bakken
Toppings:
Benodigdheden:
- Mengkom
- Zeef
- Keukenmachine met mixer / handmixer
- pannenkoeken pan
Bereidingswijze
- Zeef het meel boven de mengkom en voeg hier het bakpoeder aan toe.
- Splits de eieren (doe de eiwitten in een kom en voeg de eigelen toe aan het meel)
- Klop de eigelen, (amandel)melk en het meel door elkaar heen
- Sla de eiwitten stijf met behulp van een keukenmachine of handmixer
- Voeg de (nu luchtige) eiwitten beetje bij beetje door het beslag
- Verwarm de boter in de koekenpan en zet het vuur half hoog
- Laat ze langzaam garen en bruin worden en schep ze op
- Je kunt nu de siroop en fruit op de pannenkoeken doen (wees zelf ook eens creatief)