4 Essentiële Tips voor de Perfecte Curry

4 Essentiële Tips voor de Perfecte Curry

Een goede curry maken is een kunstvorm op zich. En als je denkt aan curry, dan denk je aan India. De heerlijke smaken en aroma's komen allemaal samen in dit ene gerecht. Dus hoe kun je zelf een curry maken die de toets der kritiek kan doorstaan? Hieronder vind je 4 essentiële tips die jouw curry naar een hoger niveau tillen.

Het Geheim van Elke Indiase Oma

Het geheim van de perfecte curry? Dat is geen groot geheim. Iedere Indiase oma heeft haar eigen 'speciale ingrediënt', maar de basis blijft altijd hetzelfde.

De Basis van Elke Curry

Kurkuma, koriander, komijn, gember, knoflook en een vleugje kaneel vormen de fundering van bijna elke curry. Elk kruid heeft zijn eigen functie en allemaal samen maken ze de smaak van een curry complex en overheerlijk.

Bouw je Eigen Smaakprofiel

Vanaf deze stevige basis kun je verder bouwen en experimenteren. De een voegt kruidnagel en kardemom toe, de ander een lading cayennepeper voor wat extra pit. Laat je creativiteit de vrije loop!

4 Essentiële Tips voor de Perfecte Curry

1. Neem de tijd met de uien

veel mensen hakken een uitje fijn, gooien deze in de pan, even een minuutje wachten tot hij glazig wordt en doen dan de rest van de ingrediënten erbij. Dit zouden wij anders aanpakken. Laat de ui eens een minuut of 10 bakken op laag vuur. Dan gaat de ui karameliseren, waardoor hij zoet wordt en een geweldige smaak toevoegt aan je curry.

2. Niet te gek doen met de tomaten

de meeste mensen doen een heel blik tomatenblokjes in hun curry. Alleen zit er in zo’n blik nogal wat water... Dit gaat er voor zorgen dat jouw curry waterig en veel te tomatig wordt. 4 of 5 eetlepels gezeefde tomaten is volgens de curry-experts meer dan voldoende.

3. Durf zout toe te voegen

hoeveel heerlijke specerijen en kruiden je ook toevoegt, als je geen zout gebruikt worden de smaken van deze kruiden en specerijen niet naar de oppervlakte gehaald. Voeg zout toe, zodat de smaken daadwerkelijk herkenbaar worden, en je jouw curry naar het volgende niveau tilt. Belangrijk is dat je blijft proeven tijdens het koken, zo heb jij de volledige controle over de smaak van jouw gerecht.

4. Versheid is Cruciaal

een uitgedroogd potje kaneel of komijnzaadjes die al jaren achter in de kast liggen? Dat heeft geen zin om toe te voegen aan je curry... Daar zit geen smaak meer aan. Zorg voor verse kruiden en specerijen, zodat de smaken daadwerkelijk naar boven komen in je gerecht. Hiermee wordt jouw curry gegarandeerd een succes. En nog een tip van ons: bewaar je kruiden en specerijen in luchtdichte potjes. Hierdoor verliezen ze niet hun geuren smaak en gaan ze niet klonteren. Blijven ze dus veel langer houdbaar.

Conclusie

Neem de tijd met de uien zodat de natuurlijke suikers van de uien heerlijk doorkomen in je gerecht. Voeg niet te veel tomaten toe zodat jouw curry niet te waterig wordt. Wees niet bang om zout toe te voegen, en, natuurlijk het meest belangrijke van allemaal: voeg voldoende verse kruiden en specerijen toe. Als jij deze tips volgt gaat jouw volgende curry ge-ga-ran-deerd in de smaak vallen bij jouw gasten. Beloofd.

De Perfecte Curry met Naturaplaza

Wij hebben bij Naturaplaza niet alleen alle losse kruiden en specerijen die je nodig hebt, maar ook kant-en-klare biologische currymixen. Ideaal als je eens wat minder tijd hebt, maar toch die authentieke smaak wilt.

Jouw Geheime Ingrediënt

Wat wordt jouw unieke toevoeging aan je volgende curry? We zijn benieuwd!

Eet smakelijk en veel plezier in de keuken!