Melkkefir maken

Melkkefir maken

Melkkefir maken


Melkkefir bewaren

Bij het bewaren van Kefir moet je rekening houden met:

- Melkkefir drank maximaal 5 dagen in de koelkast.
- Melkkefir korrels tot 7 dagen in melk tot 3/4 gevulde weckfles maximaal een week. Daarna drank te consumeren en kefir korrels her te gebruiken, zoals boven beschreven.
- Melkkefir korrels langer dan een week bewaren. Zelfde werkwijze als hierboven echter per week langere rusttijd 50% extra melk toevoegen (let op grotere inhoud nodig)
Zorg voor een goede hygiëne.
- Kefir korrels langer dan 4 weken bij voorkeur in diepvries bewaren kan maar wordt niet aanbevolen. Hiervoor korrels spoelen, voorzichtig drogen met schonen theedoek. Korrels in bakje doen met toevoeging van poedermelk. Korrels geheel bedekken en bakje in diepvries plaatsen.De poedermelk heeft een beschermende werking. Na rustperiode de korrels enkele minuten in koud glas water en spoel af met koud water met behulp van zeef.Het gistingsproces moet nu weer op gang worden gebracht door: Doe de korrels in weckfles en voeg melk toe (1:3 korrels: melk). Zeef korrels elke 24 uur en blijf dat doen ook als de korrels nog niet werken. dit kan wel een week of langer duren. Als het gistingsproces op gang komt langzaam weer melk gaan toevoegen tot gewenste hoeveelheid bereikt is.
- Kefir korrels langere rustperiode (tot maximaal 1,5 jaar) kan door middel van droging, welke hier niet wordt aanbevolen en beschreven.


Geïnteresseerd in natuurlijke producten zoals kefir?

  1. MyYo Yoghurt Kefirmaker met binnenbak Oranje
    MyYo Yoghurt- Kefirmaker met binnenbak Oranje SKU: 43650-conf
    Niet op voorraad
  2. MyYo Yoghurt Kefirmaker met binnenbak Mint
    MyYo Yoghurt Kefirmaker met binnenbak Mint SKU: 43660-conf
    Vanaf € 23,06
    + -

 

Al 2012 jaar uw Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten

Gratis verzending vanaf € 50,-

Alles uit eigen voorraad

Ma- Vr voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!

 

1 mei 2020
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.