Paddenstoelen Extracten

Wat zijn paddenstoelen extracten?
13 januari 2023 35 view(s)

Paddenstoelen Extracten

Wat zijn paddenstoel extracten?

Paddenstoelenextracten zijn een geconcentreerde, gedroogde vorm van paddenstoelen die zijn vermalen en gemengd tot een poeder of pasta. Het extract bevat alle nuttige bestanddelen die van nature in paddenstoelen voorkomen, zoals antioxidanten, polysachariden (bijv. bèta-glucanen), vitaminen, mineralen, triterpenen, sterolen en enzymen. Extracten zijn meestal afgeleid van diverse medicinale paddenstoelen, waaronder pruikzwam, chaga, reishi, cordyceps, shiitake en maitake. Deze extracten kunnen worden gebruikt als supplement voor een breed scala aan gezondheidsvoordelen.

Wat betekent 30% polysachariden?

Polysachariden zijn complexe koolhydraten die zowel in planten als in paddenstoelen voorkomen. Ze bestaan uit een keten van eenvoudige suikers die door chemische bindingen aan elkaar zijn gebonden, waardoor ze grote moleculen kunnen vormen.

Polysachariden zijn grote moleculen van ketens van eenvoudige suikers
Polysachariden zijn grote moleculen van ketens van eenvoudige suikers.

Polysachariden leveren energie voor het lichaam en zijn bestudeerd vanwege hun mogelijke voordelen voor de gezondheid, zoals het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de werking van het immuunsysteem. Sommige paddenstoel extracten zoals reishi extract, bevatten tot 30% polysachariden. Daarom kan de consumptie van deze extracten een geconcentreerde bron van heilzame polysachariden vormen. Bovendien kan het combineren van verschillende soorten paddenstoelenextracten leiden tot een nog hogere concentratie polysachariden.

De gezondheidsvoordelen van paddenstoel extracten

Paddenstoelenextracten kunnen verschillende gezondheidsvoordelen bieden, afhankelijk van de specifieke soort paddenstoel die wordt gebruikt. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende gezondheidsvoordelen die worden geassocieerd met paddenstoelenextracten:

  1. Immuunsysteemondersteuning: Sommige paddenstoelen, zoals shiitake, maitake en reishi, worden gezien als immuunsysteemondersteunend, omdat ze polysacchariden bevatten die het immuunsysteem kunnen stimuleren.
  2. Anti-inflammatoire effecten: Paddenstoelenextracten zoals cordyceps zijn gezegd te helpen ontstekingen te verminderen.
  3. Vermindering van stress en angst: Paddenstoelenextracten zoals lions mane en agaricus blazei bevatten stoffen die stress en angst kunnen helpen verminderen.
  4. Vermindering van klachten van stress-gerelateerde aandoeningen: Paddenstoelenextracten zoals cordyceps bevatten stoffen die klachten van stress-gerelateerde aandoeningen zoals vermoeidheid en slaapstoornissen kunnen helpen verminderen.

Verschillende soorten paddenstoelenextracten die bij VehGro beschikbaar zijn

Er zijn verschillende soorten paddenstoelenextracten verkrijgbaar, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het is belangrijk om de verschillende soorten paddenstoelen te begrijpen die gebruikt worden om deze producten te maken, omdat sommige krachtiger zijn dan andere.

Zo bevat reishi paddenstoelen extract verbindingen zoals polysachariden die de werking van het immuunsysteem kunnen helpen verbeteren, terwijl cordyceps paddenstoelenextract heilzame bestanddelen bevat zoals triterpenen die ontstekingen kunnen helpen verminderen.

Kennis van het verschil tussen de verschillende paddenstoelenextracten kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een supplement.

Bovendien combineren sommige producten verschillende soorten paddenstoelen in één enkel extract om een breder scala aan voordelen te verkrijgen. Ongeacht het gekozen type paddenstoelenextract, is het belangrijk de etiketten te lezen en de exacte ingrediënten van elk product te begrijpen.

Hoe bewaar je extracten van paddenstoelen voor een langere houdbaarheid?

Paddenstoelenextracten moeten worden bewaard in een luchtdichte verpakking en niet in direct zonlicht. Het is ook belangrijk om de houdbaarheidsdatum op het product te controleren, omdat sommige producten niet lang vers blijven. In het algemeen zijn paddenstoelenextracten tot een jaar houdbaar als ze goed worden bewaard.

Daarnaast is het belangrijk om het extract uit de buurt te houden van warmte en vocht, omdat deze de kwaliteit van het product kunnen aantasten. Verder wordt aanbevolen om paddenstoelenextracten met voedsel in te nemen voor een maximale opname. Dit zorgt ervoor dat je het meeste uit elke dosis haalt.

Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.