Mushroom Extracts banner

Wat zijn extracten van paddenstoelen?

Paddenstoelenextracten zijn een geconcentreerde, gedroogde vorm van paddenstoelen die zijn vermalen en gemengd tot een poeder of pasta. Het extract bevat alle nuttige bestanddelen die van nature in paddenstoelen voorkomen, zoals antioxidanten, polysacchariden (bijv. bèta-glucanen), vitaminen, mineralen, triterpenen, sterolen en enzymen. Extracten zijn meestal afkomstig van verschillende medicinale paddenstoelen, waaronder wigwier, chaga, reishi, cordyceps, shiitake en maitake. Deze extracten kunnen worden gebruikt als supplement voor een breed scala aan gezondheidsvoordelen.

Wat betekent 30% polysacchariden?

Polysacchariden zijn complexe koolhydraten die zowel in planten als in paddenstoelen voorkomen. Ze bestaan uit een keten van eenvoudige suikers die door chemische bindingen met elkaar verbonden zijn, waardoor ze grote moleculen vormen.

Polysacchariden zijn grote moleculen van ketens van enkelvoudige suikers.

Polysachariden leveren energie voor het lichaam. Sommige paddenstoelenextracten, zoals reishi extract, bevatten tot 30% polysachariden. Daarom kan consumptie van deze extracten een geconcentreerde bron van heilzame polysachariden zijn. Bovendien kan het combineren van verschillende soorten paddenstoelenextracten leiden tot een nog hogere concentratie polysachariden.

Verschillende soorten paddenstoelenextracten verkrijgbaar bij Naturaplaza

Er zijn verschillende soorten paddenstoelenextracten verkrijgbaar, elk met zijn eigen unieke eigenschappen en voordelen. Het is belangrijk om de verschillende soorten paddenstoelen te begrijpen die worden gebruikt om deze producten te maken, aangezien sommige krachtiger zijn dan andere.

Kennis van het verschil tussen de verschillende paddenstoelenextracten kan helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een supplement.

Bovendien combineren sommige producten verschillende soorten paddenstoelen in één enkel extract om een breder scala aan voordelen te bieden. Ongeacht het gekozen type paddenstoelenextract is het belangrijk om de etiketten te lezen en de exacte ingrediënten van elk product te begrijpen.

Hoe bewaar je paddenstoelenextracten voor een langere houdbaarheid?

Paddenstoelenextracten moeten worden bewaard in een luchtdichte verpakking en niet in direct zonlicht. Het is ook belangrijk om de houdbaarheidsdatum op het product te controleren, want sommige producten blijven niet lang vers. In het algemeen zijn extracten van paddenstoelen tot een jaar houdbaar als ze goed worden bewaard.

Het is ook belangrijk om het extract uit de buurt van warmte en vocht te houden, omdat deze de kwaliteit van het product kunnen aantasten. Verder wordt aanbevolen om paddenstoelenextracten met voedsel in te nemen voor een maximale opname. Dit zorgt ervoor dat je het meeste uit elke dosis haalt.