Stevia Informatie

Stevia Informatie

Stevia Informatie

In april 2010 zijn steviol glycosiden die meer dan vijfennegentig procent zuiver zijn toe te laten in de Europese Unie. Het is een zoetstof. Er zijn veel onderzoeken gedaan en men heeft de stoffen goedgekeurd als zoetstof.

Wat is Stevia nu eigenlijk?

Stevia is een natuurlijk middel dat geen nare bijwerkingen kent. Het is een kruidachtig plantje dat al vele eeuwen door de indianen in Zuid Amerika worden gebruikt. Stevia is een kruidenplant die uit Paraguay komt van oorsprong. De indianen daar hebben stevia al duizenden jaren gebruikt om hun eten en ook hun thee mee zoet te maken. Aan het einde van de negentiende eeuw werd het plantje ook in het Westen (Europa) bekent. De kwaliteit is uitstekend en het is ongeveer dertig tot vijftig keer zoeter dan suiker. En dat is natuurlijk wel bijzonder. Het steviablad is zo zoet door de glycosiden die in de plant zitten. Dit zijn stoffen met een suikerachtig deel. Je kunt de steviabladeren gedroogd eten, maar ook vers. De plant groeit in het wild tot ongeveer 60 centimeter hoogte. Op plantages overal op de wereld wordt deze plant maar liefst bijna een meter hoog. De plant is op een arme bodem te kweken en gaan ongeveer vijf jaren mee. Twee keer per jaar worden de bladeren geoogst. De wortels lopen vervolgens opnieuw uit.

Waarom werd Stevia niet toegelaten?

In het jaar tweeduizend gaf de EU geen vergunning af voor het verhandelen van stevia. Doordat iemand had gedaan alsof het om een nieuw product ging kwam er een lang onderzoek. Het is echter een eeuwenoude plant. Geen onderzoek, geen vergunning was het motto.

Is Stevia gezond?

Door het verbod kwam er een ruis rondom Stevia van ongezond te hangen. En dat is natuurlijk wel jammer. In Japan bleek echter dat Stevia volop was onderzocht en ook was goedgekeurd. En dat is natuurlijk een overwinning voor de Stevia. Miljoenen mensen gebruiken de stof als zoetstof. Zelfs Coca Cola en andere multinationals gebruiken het als zoetstof. Er zijn geen bijwerkingen ontdekt. Vaak ontdekt men vaak dat het heel gezond is. Het helpt bij diabetes en ook hypoglykemie. De suikerspiegel is veel beter te reguleren en lager te houden. Ook moet het goed zijn voor de bloeddruk.

 

Al 2012 jaar uw Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten

Gratis verzending vanaf € 50,-

Alles uit eigen voorraad

Ma- Vr voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!

 

6 april 2021
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.