Suiker vs. menselijk lichaam

Suiker vs. menselijk lichaam

Suiker vs. menselijk lichaam

Ongeraffineerde suiker

De ongeraffineerde suiker is suiker of sucrose in zijn natuurlijke vorm, het is nog (nagenoeg) niet geraffineerd (schoongemaakt) in de fabriek. Geraffineerde suiker bevat de van nature aanwezige vezels, mineralen, enzymen en vitaminen. Zoals we hiervoor al hebben uitgelegd wordt bij de vertering van elke vorm van suiker (dus ook de ongeraffineerde vorm) glucose gemaakt. Om deze in energie om te zetten is insuline nodig, de zogenaamde insulinereactie. Dus ook ongeraffineerde suikers hebben nadelige effecten.


Glucose essentieel

Om iedere dag energie te kunnen leveren heeft het lichaam brandstof nodig onder andere in de vorm van glucose. Deze brandstof wordt geleverd door koolhydraten, een verzamelnaam voor suikers en zetmelen. Ons lichaam is het beste af met natuurlijke koolhydraten, die het lichaam binnen komen via evenwichtige voeding van het liefst onbewerkte natuurlijke voedingsstoffen. In een dergelijk voedingspatroon zijn aan de voeding toegevoegde suikers overbodig of zelfs zeer nadelig.

Het lichaam krijgt in een evenwichtig voedingspatroon voldoende koolhydraten  en natuurlijke vruchtsuikers binnen.

Over het algemeen geld dat geraffineerde suiker en geraffineerde witmeelproducten zoals witte pasta, witte bloem, witte rijst of witbrood minder gezond zijn voor het menselijk lichaam.


Alternatieve koolhydraten

Goede alternatieven voor witmeelproducten zijn volkoren producten. Daarnaast zijn er goede alternatieven voor mensen die niet zonder zoete smaak in spijs en drank kunnen. Een geschikte alternatieve natuurlijke zoetstof is stevia extract. In het volgende hoofdstuk wordt de voordelen van stevia nader uitgelegd.


Geïnteresseerd in alternatieve zoetstoffen?

 

Al 2012 jaar uw Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten

Gratis verzending vanaf € 50,-

Alles uit eigen voorraad

Ma- Vr voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!

 

1 mei 2020
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.