Suikerziekte

Suikerziekte
30 april 2020 227 view(s)

Suikerziekte

Soorten suikerziekte

Er zijn twee vormen van diabetes : diabetes 1 of type 1 is ongeneeslijk en komt minder voor. Dit type wordt veroorzaakt doordat de alvleesklier geen insuline aanmaakt. Bij diabetes 2, type 2 maakt de alvleesklier nauwelijks insuline aan of de persoon heeft een insulineresistentie.


Suikerziekte en bloedsuikerspiegel

Het eten van(extreem) veel suiker kan dus zorgen voor een verstoorde bloedsuikerspiegel. Suikers en andere geraffineerde producten (zoals witbrood en witte pasta) zorgen voor een snelle verhoging van de bloedsuikerspiegel. Dat geeft een gevoel van energie. Daarom krijg je ook zo’n behoefte aan iets met suiker als je je moe voelt. Maar het lichaam vindt het niet prettig als de bloedsuikerspiegel plotseling omhoog schiet, vooral niet als dat vaak gebeurt. Wanneer de bloedsuikerspiegel snel omhoog gaat, neemt het lichaam noodmaatregelen om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Als je vaak en veel geraffineerde producten eet zoals suiker, gaat het lichaam op een gegeven moment te hard werken om de bloedsuikerspiegel omlaag te krijgen (insuline productie). Dit veroorzaakt een verstoring in je lichaam en kan op termijn voor een heleboel klachten zorgen waaronder suikerziekte of diabetes.


Suikerziekte en en voeding

Zoals bekend dienen mensen met suikerziekte erg zorgvuldig hun voeding te kiezen. In de natuur zijn vele producten te vinden die geschikt zijn voor diabetici. 

Enkele van deze producten zijn stevia en kurkuma (curcuma turmeric). Stevia is geschikt voor mensen met diabetes omdat het niet bloedsuikerverhogend werkt. Kurkuma staat bekend als een kruid, dat een smaakversterkend effect heeft maar aan dit kruid worden ook veel gezonde eigenschappen toegekend, waaronder de ondersteuning van de glucose huishouding.   


Geïnteresseerd in alternatieve zoetstoffen zoals stevia extract?

 

Al 2012 jaar uw Natuurwinkel

Meer dan 100.000 klanten

Gratis verzending vanaf € 50,-

Alles uit eigen voorraad

Ma- Vr voor 23:59 uur besteld, morgen in huis!

 

Related posts
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.