thaise tomatensoep

Heeft u thuis binnenkort een gezellig etentje of wilt u gewoon een lekker gerecht maken voor de familie? Neem dan eens dit recept door voor een Thaise tomatensoep met citroengras. Het recept is makkelijk te maken en het zit boordevol rijke smaken, met een fijn aroma!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gram tomatenblokjes (2 blikken van 200 gram)
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 400 milliliter water
  • 1/2 theelepel gemalen citroengras
  • 4 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • stukje verse gember (ongeveer 3 centimeter)
  • 3,5 theelepel groene curry kruidenpasta
  • Eventueel verse koriander of peterselie

Bereidingswijze

Snijdt de sjalotten, gember en knoflook heel fijn en fruit dit een paar minuutjes in wat olie. Voeg de groene curry kruidenpasta toe aan de pan en bak kort even mee.

Doe daarna de blikken tomatenblokjes, de kokosmelk, het water en de gemalen citroengras erbij en laat alles ongeveer 20-25 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Garneer met wat takjes verse koriander of peterselie.



Geïnteresseerd in producten zoals gemalen citroengras?