Zouten

  1. Keltisch Zee Zout

    Keltisch zeezout
    Het zout dat men Keltisch zeezout noemt komt uit Frankrijk. Om precies te zijn komt het uit de streek Bretagne in Frankrijk. Er zijn verschillende soorten zee zout (Keltisch zeezout) te verkrijgen.
    Lees meer »
  2. Zoutsoorten

    zoutsoorten

    Het Zeezout en het zout uit zoutmijnen wordt geraffineerd en ongeveer 80 mineralen worden verwijderd, zodat er alleen nog maar natriumchloride(NaCl) overblijft. Deze mineralen worden gebruikt voor …

    Lees meer »
  3. Toepassingen Keltisch zeezout

    toepassingen van keltisch zeezout

    Keltisch zout wordt ook wel sel gris genoemd, naar de lichtgrijze kleur van het zout. Door het specifieke proces waaronder sel gris ontstaat heeft dit zout vele gezondheidsvoordelen boven het re…

    Lees meer »
  4. Fleur de Sel

    Fleur de Sel
    Fleur de sel (Frans) betekent letterlijk vertaald "bloem van het zout" Fleur de sel uit Guérande is een zeldzaam product, omdat het de bovenste, zeer dunne laag van het keltische zout is. Hierdoor …
    Lees meer »
  5. Steenzout

    steenzout banner
    Rock salt of steenzout is geen gewoon keukenzout, zoals dat thuis wordt gebruikt in de keuken. En ook geen wegenzout zoals dat door de Rijkswaterstaat wordt gebruikt tijdens het vriezen op de wegen…
    Lees meer »
  6. Kala Namak

    kala namak zout

    De Kala Namak , dat ook wel bekend staat als zwarte zout of Black Salt, is een specialiteit in de Indiase keuken. Het wordt gekenmerkt door een hoog gehalte aan waterstofsulfide en ijzer . Met name…

    Lees meer »