Boekweit Vlokken Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Boekweit Vlokken Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,64
Op voorraad
SKU
95005-conf
+ -

Oorsprong van de Boekweit

Boekweit vlokken zijn afkomstig van de boekweit (Fagopyrum esculentum), een plant die in landen over de hele wereld bloeit. Boekweit heeft wit tot roze bloemen. Boekweit kan gebruikt worden als ontbijt, is geschikt voor het bakken van koekjes, bevat veel koolhydraten en is ligt verteerbaar. Er wordt gedacht dat boekweit zijn oorsprong kent uit China en daar voor het eerst werd geteeld rond 1000 v.Chr. In de 15e eeuw maakte Europa ook kennis met boekweit.

Verwerking van Boekweit Vlokken

De gepelde zaden van de boekweit plant worden eerst goed gewassen en op schotels gelegd. Vervolgens ontkiemen de zaden onder gecontroleerde temperatuur en vochtigheid voor 24 tot 48 uur, of totdat de kiem volledig ontwikkeld is. Deze ontwikkelde kiemen worden verplaatst naar verschillende dienbladen en gedurende een verdere 24 uur bij een maximum temperatuur van 42 °C gedroogd. De zaden worden dan geplet tot boekweit vlokken en gekoeld, om ze vervolgens te verpakken.

Gezonde eigenschappen van Boekweit Vlokken

De biologische boekweitvlokken bevatten veel voedingsstoffen en enzymen. Boekweit heeft een unieke evenwichtige eiwitsamenstelling, die 11-15% van het zaad omvat. Het bevat lysine, een essentieel aminozuur dat maar weinig wordt aangetroffen in de meeste eiwitten granen.

Waar kan ik boekweit vlokken kopen?

Gemakkelijk boekweit vlokken kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je boekweit vlokken bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele boekweit vlokken aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Boekweit Vlokken Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde boekweit vlokken komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Boekweit Vlokken Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Boekweit Vlokken Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Boekweit Vlokken Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.