Brandnetel Gesneden Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Brandnetel Gesneden Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
97% of 100
Vanaf € 4,82
Op voorraad
SKU
80013-conf
+ -

Het stekende (on)kruid

Iedereen is vast wel eens gestoken door brandnetels. Dat prikt vervelend en daarom hebben brandnetels de naam een onkruid te zijn. Maar het plantje heeft ook nog een andere kant. Je kunt hem eten! Gekookt heeft brandnetel een smaak die doet denken aan Spinzaie met komkommer.

Gezonde eigenschappen van Brandnetel

Brandnetel bevat ontzettend veel verschillende gezonde stoffen; oa vitamine C en diverse B vitamines, vitamine E en K. Mineralen; vooral ijzer, silicium en calcium. Het is een ook belangrijke bron van chlorofyl. Maar ook looistoffen, eiwitten, flavonoïden (antioxidanten), slijmstoffen en vezels zitten in brandnetel.

Wat kun je allemaal met brandnetel?

Brandnetel wordt gebruikt in recepten voor polenta, pesto, purée, brandnetelsoep of als kruidenthee. Het werkt o.a. ontstekingsremmend, is goed om de urineweg en de lever te zuiveren en het helpt je om beter met stress en vermoeidheid om te gaan. Brandnetelblad heeft van nature een milde, plantaardige smaak. Gedroogd brandnetelblad prikt niet. Brandnetel wordt sinds jaar en dag gebruikt als veelzijdig natuurlijk medicijn. Het heeft een zuiverende en versterkende werking. Brandnetelblad is dan ook een populair ingrediënt in voorjaarskuren. Een kopje brandnetelthee is ook een aanrader voor een goede spijsvertering. Ook wordt brandnetel gebruikt als werkzame natuurlijke stof in anti-roos shampoo.

Premium Brandnetel Gesneden Biologisch

Brandnetel Gesneden Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische kruiden & specerijen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd. Bij Naturaplaza kun je gesneden brandnetel kopen.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.