Vervallen

Cacao Boter Raw Biologisch

(0 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Cacao Boter Raw Biologisch? K… Lees hieronder verder...

Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Geschiedenis en herkomst van Cacao

Cacao (Theobroma) werd voor het eerst geoogst door de Olmecs in Mexico, al sinds 1000 v.C. Het werd toentertijd vooral gebruikt voor versterkende drankjes. Gedurende de jaren namen de Maya’s en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd een onderdeel van ceremoniële rituelen en cacaobonen waren een betaalmiddel. In de 16e eeuw namen de Spanjaarden de cacao mee naar Europa.

In het midden van de 17e eeuw werd het een populaire drank. Via koloniën van verschillende Europese landen werden cacaobomen in Azië en West-Afrika geïntroduceerd, omdat er een stijgende vraag naar chocolade in Europa was.

De cacaoboon is de ruwe basis voor de productie van chocolade. Deze cacaobonen zijn afkomstig uit de tropische klimaten in Zuid-Amerika (Ecuador). De Theobroma cacao boom is heilig bij de Maya’s en Azteken. De cacaobonen van de boom worden met de hand geoogst en de rauwe bonen worden vervolgens gereinigd in natuurlijk water en vervolgens geselecteerd voor de beste kwaliteit. Dit proces zorgt er voor dat de voedingswaarden behouden blijven, zonder enige toevoegingen.

Cacaoboter

Cacaobomen produceren peulen, deze peulen bevatten 20 tot 40 bonen. Deze bonen worden uit de peulen gehaald en in de zon gegist. Vervolgens worden ze gesorteerd en verder gedroogd, zo wordt het water onttrokken en krijgt het zijn heerlijke aroma.

Vervolgens worden de bonen gescheiden van hun schillen en in 10 uur tijd worden ze vermalen tot een fijne pasta, genaamd cacaolikeur. Deze pasta wordt daarna geperst om het vet te scheiden van de rest. Het vet is cacao boter, de rest wordt veder verwerkt tot cacao poeder.

Gebruik

Cacaoboter is zeer geschikt om zelf chocolade van te maken. Ook kun je cacaoboter gebruiken om je smoothie of toetje romiger te maken. Daarnaast is het erg goed voor de huid, het wordt dan ook in veel persoonlijke verzorgingsproducten gebruikt. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 5-10 g.

Premium Cacao Boter Raw Biologisch

Cacao Boter Raw Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische superfoods komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Kenmerken
Artikelnummer 40017-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Blok
Ingrediënten Cacaoboon
Speciale Eigenschappen BIO, Raw
Land van teelt Ecuador
Merk Holyflavours
HS-Code 18040000
Private Label mogelijk? Nee
Aanbevolen gebruik 5-10g per dag. Raadpleeg uw arts voordat u producten met een hoge concentratie aan voedingsstoffen gebruikt.
Energie (kcal/kJ) 900 kcal / 3702 KJ
Eiwitten 0 g
Koolhydraten 0 g
Vetten 100 g
Verzadigde Vetten 51,2 g
Vezels 0 g
Natrium 0 g
Zout 0g
Reviews
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op