organic

Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch

4.5/5.0 (4 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Gemaakt van biologische cacaobonen uit Peru
  • plus-circle Gealkaliseerd voor een constante donkere kleur en intense smaak
  • plus-circle Perfect voor het maken van chocolade, chocolademelk en nagerechten
Details

Cacao Poeder Gealkaliseerd Biologisch

De cacaobomen waar cacaopoeder van gemaakt wordt staan van origine in Zuid-Amerika. Cacaobomen (Theobroma)  produceren peulen van 15 tot 25 cm lang. Per stuk bevatten de peulen 20 tot 40 bonen in een soort papje. De rauwe bonen zijn ongeveer 2,5 cm lang. Na het oogsten worden de peulen geopend en leeg gemaakt. Het verwijderde papje wordt vervolgens enkele dagen in de zon gelegd om te gisten. Ma het drogen worden de bonen gebroken in kleine stukjes en door een wanmolen gedaan, om de bonen te scheiden van hun schillen. De cacao stukjes worden vervolgens 10 uur lang met een steen gemalen tot een fijne pasta. De pasta wordt gezeefd om de reststukjes te scheiden van de boter. De reststukjes worden verder gemalen tot cacaopoeder.

Gealkaliseerd

Nederlandse (gealkaliseerde) cacao is anders dan de cacao in andere landen, hierdoor wordt gealkaliseerde cacao ook wel Dutched cacoa genoemd in de V.S. De natuurlijke cacao wordt gewassen met een kaliumcarbonaat oplossing, dit neutraliseert het zuur in de cacao. Hierdoor is Nederlandse cacao altijd donker bruin en varieert het niet in kleur en smaak. In 1828 is dit proces ontdekt door Coenraad van Houten en geperfectioneerd rond 1900. door de bewerking is de smaak zachter en intenser.

Gebruik

Cacaopoeder wordt gebruikt om chocolade en chocolademelk te maken. Cacaopoeder wordt ook gebruikt in veel nagerechten als ingrediënt maar ook als topping.

Niet gealkaliseerd Cacao poeder hebben wij ook in ons assortiment, Klik hier ons voor biologisch cacao poeder

Waar kan ik cacaopoeder kopen?

Gemakkelijk cacaopoeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je cacaopoeder kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele cacaopoeder aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde cacaopoeder komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Cacao Poeder 10-12 Gealkaliseerd Theobroma Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 43270-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Deze vetarme soort bevat 10-12% cacaoboter en wordt vaak gebruikt om gebakken producten (cakes, koekjes, enz.), room, botercrème, slagroom, enz. op smaak te brengen.
Ingrediënten Cacaoboon
Vitamines en Mineralen Kalium
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Peru
Merk Holyflavours
HS-Code 18050000
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 342 kcal / 1430 KJ
Eiwitten 24 g
Koolhydraten 14 g
Vetten 11 g
Verzadigde Vetten 6,5 g
Vezels 33 g
Natrium -
Zout <0,1 g
Reviews
star star star star star
Biologische cacao
Rauw voor yoghurt of als drankje, fluweelzacht en aromatisch. Meer van dit in de toekomst
star star star star star
Werkte als een zonnetje.
Zeer goed product.
star star star star star
Chocolade maken
De cacao smaakt uitstekend.
Ik maak des morgens elke dag wat chocolade:
15 gram vollemelkpoeder
10 gram cacao
5 gram acaciahoning
15 gram vollemelk
even mixen en laten harden en des middags oplepelen.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op