Cacao Pasta Wavers RAW Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Cacao Wavers Biologisch? Kijk… Lees hieronder verder...
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 4,43
Op voorraad
SKU
40023-conf
+ -

Geschiedenis en herkomst van Cacao

Cacao (Theobroma) werd voor het eerst geoogst door de Olmecs in Mexico, al sinds 1000 v.C. Het werd toentertijd vooral gebruikt voor versterkende drankjes. Gedurende de jaren namen de Maya’s en de Azteken dit gebruik over in hun culturen. Cacao werd een onderdeel van ceremoniële rituelen en cacaobonen waren een betaalmiddel. In de 16e eeuw namen de Spanjaarden de cacao mee naar Europa.

In het midden van de 17e eeuw werd het een populaire drank. Via koloniën van verschillende Europese landen werden cacaobomen in Azië en West-Afrika geïntroduceerd, omdat er een stijgende vraag naar chocolade in Europa was.

De cacaoboon is de ruwe basis voor de productie van chocolade. Deze cacaobonen zijn afkomstig uit de tropische klimaten in Zuid-Amerika (Ecuador). De Theobroma cacao boom is heilig bij de Maya’s en Azteken. De cacaobonen van de boom worden met de hand geoogst en de rauwe bonen worden vervolgens gereinigd in natuurlijk water en vervolgens geselecteerd voor de beste kwaliteit. Dit proces zorgt er voor dat de voedingswaarden behouden blijven, zonder enige toevoegingen.

Cacaopasta

Cacaobomen produceren peulen, deze peulen bevatten 20 tot 40 bonen. Deze bonen worden uit de peulen gehaald en in de zon gegist. Vervolgens worden ze gesorteerd en verder gedroogd, zo wordt het water onttrokken en krijgt het zijn heerlijke aroma.

Vervolgens worden de bonen gescheiden van hun schillen en in 10 uur tijd worden ze vermalen in een wanmolen tot een fijne pasta, genaamd cacaolikeur. Deze pasta wordt daarna verwerkt tot grote blokken cacao of tot wavers en afgekoeld.

Wavers

Cacaopasta wavers zijn zeer geschikt om zelf chocolade van te maken. Juist omdat de cacao pasta in wavervorm is gegoten is het zeer eenvoudig om nauwkeurige hoeveelheden af te meten. Naast de melkchocolade is er ook de witte chocolade, voor als uw voorkeur daarnaar uitgaat.

Premium Cacao Pasta Wavers RAW Biologisch

Cacao Pasta Wavers RAW Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische superfoods komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.