image/svg+xml Openclipart

Carob Poeder Biologisch

5/5.0 (3 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Carob Poeder Biologisch? Kijk hier verder…

Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Herkomst Carob

Carob poeder komt van de johannesbroodboom (ceratonia siliqua), deze soort komt vooral voor in het Middellands Zeegebied. De plant staat bekend om zijn peulen met hoge voedingswaarde. Carob poeder kan gebruikt worden als vervanger van cacao, de smaken komen namelijk redelijk overeen, carob is alleen zoeter en heeft een milde nootsmaak.

De johannesbroodboom wordt tot 15 meter hoog. De kroon is breed en halfbolvormig, gedragen door een dikke stam met ruwe bruine schors en stevige takken. De johannesbroodboom wordt op grote schaal geteeld, maar groeit ook nog steeds in het wild in oostelijke mediterrane gebieden. Johannesbroodbomen kunnen lange periodes van droogte overleven, maar om vruchten te kweken voor de carob poeder, hebben ze 500 tot 550 millimeter regen per jaar nodig.

Verwerking tot Carob poeder

Carob poeder wordt gemaakt van de donkerbruine zaden in de peulen van de johannesbroodboom. De peulen worden tot 20 cm lang en zijn ongeveer 3 cm dik. Na de oogst van de peulen worden de carobpeulen gedroogd en gezeefd. Vervolgens gaan de carobpeulen de oven in en worden ze geroosterd. Na dit proces kunnen de peulen worden verwerkt tot carob poeder.

Smaak van Carob poeder

Het carob poeder heeft een mooie licht bruine kleur. Het heeft een licht karamelachtige smaak en is zoeter dan cacao. Daarnaast heeft carob poeder ook een zoet aroma, wat voor een fijne geur zorgt.

Waar kan ik biologisch carobepoeder kopen?

Gemakkelijk biologisch carobepoeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologisch carobepoeder kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologisch carobepoeder aanbieding meer.

Carob Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologisch carobepoeder komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Carob Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Carob Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Carob Poeder Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Plus- en minpunten
  • Gemaakt van de peulen van de johannesbroodboom uit het Middellands Zeegebied.
  • Zoeter en heeft een milde nootsmaak in vergelijking met cacao.
  • Gebruikt als alternatief voor cacao in bakproducten en chocoladeproducten.
Kenmerken
Artikelnummer 40102-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Johannesbroodpoeder wordt gebruikt als vervanger voor cacaopoeder.
Ingrediënten Carob
Vitamines en Mineralen Ijzer
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Spanje
Land van productie Spanje
Merk Holyflavours
HS-Code 18050000
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 293 kcal / 1229 KJ
Eiwitten 4.5 g
Koolhydraten 51 g (sugars: 37,7 g)
Vetten < 0,5 g (saturated: 0 g)
Vezels 35.8 g
Zout 0.03 g
Reviews
Ik vind de kwaliteit goed.
Ik heb dit product al twee keer besteld en nu bestel ik het voor de derde keer. Ik hou van de kwaliteit die biologisch/organisch is en het geeft een perfecte smaak aan de cakes. Dit kan ook lang in huis bewaard worden. (Vertaald uit het Engels)
damnn son
Sta helemaal versteld van de smaak van deze carob poeder, ik had niet verwacht dat het zo dicht bij de smaak van echte cacao zou komen maar wow! Wat een verrassende aankoop
heerlijk bij het bakken!
Ik gebruik de carob poeder bij het bakken en het geeft echt een heerlijke smaak af. Ik ga het zeker nog eens kopen!
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op