Cordyceps Extract 30% Biologisch

5/5.0 (1 reviews)
Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Cordyceps Extract 30% Biologisch? Kijk hier verder…
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Cordyceps, de rupsendoder

Cordyceps is een schimmel en behoort tot het geslacht van de Ophiocordyceps. De naam Cordyceps is afkomstig van het Oudgrieks en betekent knuppel. En in het Latijn betekent het hoofd. Cordyceps is een parasitaire schimmel. Hij groeit dus op een gastheer. De gastheren van de cordyceps zijn de larven en rupsen van insecten.

De Cordyceps is een traditioneel gebruikte paddenstoel in China, die op 3000 tot 5000 meter hoogte groeit in de bergketens van Tibet in vochtige omgevingen. Cordyceps is in het wild vrij zeldzaam. De oude Chinezen verzamelden eeuwen lang de overblijfselen van cordyceps en gastheer, droogden ze en verwerkten ze in traditionele medicijnen. Hiermee werden vermoeidheid, misselijkheid, nierziekten en een laag libido behandeld.

De Cordyceps militaris, waarvan dit extract gemaakt is, wordt gekweekt op substraten. Er worden daarbij geen levende insecten gebruikt als gastheer.

Twee soorten Cordyceps populair

Van de 400 soorten cordyceps die zijn ontdekt, zijn er 2 populair vanwege hun positieve eigenschappen. Dat zijn de Cordyceps Militaris en de Cordyceps Sinensis. Beide soorten lijken erg op elkaar, maar er zijn belangrijke verschillen:

 • Allereerst, de Cordyceps Sinensis is zeldzaam en kan maar moeilijk gecultiveerd worden. Cordyceps sinensis extract is daardoor exclusief en duur. De Cordyceps Militaris kan juist eenvoudig gekweekt worden, is daardoor goedkoper en makkelijk verkrijgbaar.
 • Cordyceps Militaris bevat de stof Cordycepin. Deze stof heeft meerdere gezondheidvoordelen:
  • werkt schimmelwerend
  • voorkomt celveroudering
  • werkt antiviraal
  • ondersteund je immuunsysteem
  • stimuleert je Libido

Specifieke eigenschappen van Cordyceps

Cordyceps wordt veel gebruikt door sporters om het uithoudingsvermogen te bevorderen. Daarnaast kan Cordyceps ook helpen bij de verlaging van het cholesterolgehalte, het ondersteunen van de nier- en leverfunctie en het ondersteunen van het hart en de bloedvaten.

Voedingsstoffen in Cordyceps extract

Ons cordyceps extract bevat een flink aantal vitamines, mineralen en aminozuren.

VitaminesMineralenAmonizuren
vitamine B1kaliumphenylalanine
vitamine B2calciumproline
vitamine B12magnesiumhistidine
vitamine Efosforvaline
vitamine Kijzeroxyvaline
 koperarginine
 mangaan 
 zink 
 chroom 
 nikkel 
 seleen 
 cordyceptisch zuur 
 glutaminezuur 

Cordyceps Extract vs Cordyceps Poeder

Het extract is een geconcentreerde versie van het poeder. Voor het in stand houden van je gezondheid kun je prima af met cordyceps poeder. Je gebruikt het krachtiger cordyceps extract om bepaalde zaken weer op peil te brengen.

Wat betekent 30% extract?

30% is het minimumgehalte aan polysacchariden. De extractieverhouding geeft aan hoeveel poeder nodig is om deze 30% te bereiken. Voor Cordyceps is 8-10 kg poeder nodig om 1 kg extract met 30% polysacchariden te krijgen.

Smaak, gebruik en dosering van Cordyceps Extract

Cordyseps extract poeder heeft een zoet bittere smaak. Hij is vergelijkbaar met die van veel milde paddenstoelen en heeft die zoete nasmaak van een rijpe tomaat of een gebakken ui.

Gebruik

Gebruik cordyceps extract in je thee, yoghurt of smoothie.

Dosering

 • Voor normaal gebruik:
  1 maal daags een halve theelepel cordyceps extract per portie.
 • Voor gebruik in een kuur:
  3 maal daags een halve gram

Dit product mag niet worden gebruikt als vervanging voor een gezonde levensstijl en een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet

Waar kan ik cordyceps extract kopen?

Gemakkelijk cordyceps extract kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je cordyceps extract kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele cordyceps extract aanbieding meer.

Cordyceps Extract 30% Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde cordyceps extract komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Cordyceps Extract 30% Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Cordyceps Extract 30% Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Cordyceps Extract 30% Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 58740-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Kleur Beige
Aanbevolen gebruik
 • Voor dagelijks gebruik:
  1 maal daags een halve theelepel cordyceps extract per portie.
 • Voor gebruik in een vitaliteitsprogramma:
  3 maal daags een halve gram cordyceps extract
Ingrediënten Cordyceps
Vitamines en Mineralen Aminozuren, Calcium, Chromium, Fosfor, Ijzer, Kalium, Koper, Magnesium, Mangaan, Selenium, Vitamine B1, Vitamine B2, Vitamine B12, Vitamine E, Vitamine K, Zink
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt China
Land van productie China
Merk Holyflavours
HS-Code 07123900
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 310 / 1306
Eiwitten 29.1 g
Koolhydraten 37.6 g (sugars 5.3 g)
Waarvan Suikers 5.3 g
Vetten 0.3 (saturated: 0.1 g)
Verzadigde Vetten 0.1 g
Vezels 20.3 g
Natrium < 0.2 g
Zout (sodium < 0.2 g)
Reviews
top spul
Na het gebruiken van cordyceps voel ik me weer energieker, aanrader!
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op