Cacao Poeder Biologisch 70% Criollo

5/5.0 (5 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Cacao Poeder Biologisch 70% Criollo? Kijk hier verder…

Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

De oorsprong van cacaopoeder

De beste plaatsen om cacao te verbouwen liggen rond de evenaar, waar de bonen optimaal kunnen rijpen. Cacao heeft een van de meest herkenbare smaken ter wereld. De geteelde bonen zijn aanvankelijk rauw en bitter. Pas na rijping worden ze zoet. Cacaopoeder wordt gebruikt in tal van voedingsmiddelen, waarvan chocolade verreweg het bekendst is. Maar cacaopoeder is ook uitstekend te gebruiken in tal van hartige producten.

Biologische Criollo Cacao Poeder

Cacao heeft een verscheidenheid aan heerlijke toepassingen. Wie op zoek is naar goedkoop biologisch cacaopoeder van hoge kwaliteit, moet naar het volgende adres gaan: Naturaplaza is de juiste locatie. De poeders en bonen die te koop zijn, worden volledig geproduceerd en geoogst zonder gebruik van pesticiden of kunstmest. Dat betekent dat de bescherming van mens, dier en milieu van cruciaal belang is. Waar wordt rauw cacaopoeder van gemaakt?

De theobroma cacao

Wist je dat Theobroma de wetenschappelijke naam is van de cacaoboom? Cacaopoeder kan op vele manieren worden gebruikt - niet alleen voor chocolade, maar ook voor andere voedingsmiddelen. Bovendien vervalt het niet snel, zodat je het een tijdje kunt bewaren.

Eisen die aan de boon worden gesteld

De cacao van Naturaplaza is duurzaam gewonnen en van de hoogste kwaliteit. Al onze cacaobonen zijn 100% natuurlijk, eerlijk verhandeld en duurzaam geteeld. Onze inzet voor duurzame praktijken zorgt ervoor dat onze cacaobomen tientallen jaren kunnen groeien - tot 10 meter hoog met een dicht bladerdak.

De onderscheidende kenmerken van criollo cacao

De Criollo cacaoplant heeft witte zaden en vruchten, en het is het type cacao dat werd geconsumeerd door de inheemse Maya's van Midden- en Zuid-Amerika. In feite betekent het Spaanse woord "criollo" "inheems" De Maya's vereerden cacao zozeer dat ze geloofden dat het van de goden kwam, en dat dus alleen voedsel van de elite ervan mocht worden gegeten.

Criollo Bonen: Een Delicatesse voor de Chocoladeliefhebber

Onze chocolade is gemaakt van 100% biologisch geteelde cacaobonen. Onze cacaoproducten zijn een mengeling van Criollo, Trinitario, Forastero en CCN51 bonen. Van deze melange is 70% criollo en de overige 30% is een mix van de andere variëteiten. Deze bijzondere bonen worden geteeld in verschillende landen in Afrika en staan bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit. Ze worden vaak als delicatesse beschouwd vanwege hun aromatische smaak en gebrek aan bitterheid. Luxe chocolademakers over de hele wereld gebruiken graag Criollo bonen om hun chocolade een unieke en verfijnde smaak te geven. Slechts 3% van de totale cacaohandel wereldwijd is afkomstig van Criollo bonen.

De meest voorkomende boon in de chocoladewereld is de Forastero boon. Ongeveer 80-90% van alle cacaobonen behoort tot deze soort. Forastero bonen hebben een sterke, aardse smaak die vaak wordt gebruikt in traditionele chocoladerecepten.

Naast de bijzondere Criollo bonen, bestaat onze cacao voor de overige 30% uit een mix van andere bonen. Samen creëren ze een unieke smaakbeleving die onze chocolade onderscheidt van de rest.

Waar kan ik biologische criollo cacao kopen?

Gemakkelijk biologische criollo cacao kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische criollo cacao kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische criollo cacao aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Cacao Poeder Biologisch 70% Criollo van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische criollo cacao komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Cacao Poeder Biologisch 70% Criollo van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Cacao Poeder Biologisch 70% Criollo toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Cacao Poeder Biologisch 70% Criollo? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Plus- en minpunten
  • Gemaakt van 70 % Criollo cacao bonen en 30% mix van de andere variëteiten
  • Rijk aan natuurlijke smaak en aroma
  • Veelzijdig te gebruiken in diverse gerechten
Kenmerken
Artikelnummer 45560-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik 10-15g per dag. Raadpleeg uw arts voordat u producten met een hoge concentratie aan voedingsstoffen gebruikt.
Ingrediënten Cacaoboon
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Peru
Merk Holyflavours
HS-Code 18050000
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 352 kcal / 1465 kJ
Eiwitten 27 g
Koolhydraten 21 g (0.6g sugar)
Vetten 11 g
Verzadigde Vetten 6.7 g
Vezels 31 g
Natrium -
Zout 0.05 g
Reviews
Top product
Top product en aardige klantenservice. (Vertaald uit het Duits)
De smaak is geweldig
Zeer grote, zeer intense biologische cacao. De smaak is echt geweldig. Ik voeg het elke dag toe aan mijn muesli. (Aus dem Niederländischen übersetzt)
Erg lekker
Koop dit product al lang, erg lekker door mijn havermout
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op