Criollo Cacao Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Criollo Cacao Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 2,86
Op voorraad
SKU
45560-conf
+ -

Biologische Criollo Cacao Poeder

Criollo cacao heeft talloze smakelijke toepassingen. Vehgro is het juiste adres voor iedereen die op zoek is naar betaalbare biologische cacao poeder van goede kwaliteit. De poeders in het aanbod, evenals de bonen, zijn op volledig natuurlijke wijze gekweekt en geoogst. Dat houdt in dat zorg voor mens, dier en milieu centraal staat. Waar komt raw cacao poeder vandaan?

De oorsprong van cacaopoeder

De beste plekken om cacao te kweken liggen rond de evenaar. In deze gebieden kan de boon optimaal rijpen. Cacao heeft één van de aller herkenbaarste smaken in de wereld. De bonen die geteeld worden, zijn in eerste instantie rauw en bitter. Pas als de bonen zijn gerijpt wordt de smaak zoet. Cacaopoeder wordt in talloze levensmiddelen gebruikt, waarvan chocolade verreweg de bekendste is. Maar cacaopoeder is ook prima te gebruiken in talloze hartige producten.

De theobroma cacao

Theobroma is de wetenschappelijke naam die aan de cacaoboom is gegeven. Vehgro is een groothandel in cacao die cacao in bulk kan leveren. Cacao kan op talloze manieren worden gebruikt, voor chocolade maar ook voor andere levensmiddelen. Daarnaast is cacaopoeder lang houdbaar.

Eisen die aan de boon worden gesteld

Cacao groothandel VehGro stelt hoge eisen aan zijn cacao. De cacao dient 100% natuurlijk te zijn en wordt op duurzame wijze gekweekt (rechtstreeks uit de natuur afkomstig). Ook wordt de cacao fair trade geproduceerd. Wordt er duurzaam omgesprongen met een cacaoboom, dan kan deze decennia oud worden en maar liefst 10 meter – met een dichte bladerkroon – worden.

Het bijzondere van criollo cacao

Criollo cacao is afkomstig van een plant met witte zaden en vruchten. Criollo is eigenlijk een overkoepelende term, die Spaans is voor ‘inheems’. Criollo cacao is de cacao die door de Maya’s uit Midden- en Zuid-Amerika gewonnen en genuttigd werd. De Maya’s waren zozeer op cacao gesteld, dat het als van de goden afkomstig werd beschouwd. Het was het voedsel van de elite.

Criollo Bonen

Onze cacao is gemaakt van 100% biologische geteelde Criollo Bonen, deze boon uit Afrika staat bekend als een zeldzame boon van hoge kwaliteit en wordt vaak als delicatesse gegeten. De smaak is zeer aromatisch en is niet bitter, vanwege deze eigenschappen wordt de Criollo boon veel gebruikt in luxe chocolade. Wereldwijd is deze boon verantwoordelijk voor ongeveer 3% van de totale handel.

De meest voorkomende boon is de Forastero boon. Het overgrote deel van de bonen wereldwijd 80/90% zijn Forastero bonen. Deze boon heeft een sterke aardse smaak.

Soorten cacao bij Vehgro

Op zoek naar deze Forastero cacao variant? neem dan een kijkje bij onze Cacao poeder regular!

Onze Criollo Cacao is niet gealkaliseerd. Klik hier als u op zoek bent naar gealkaliseerde cacao (Nederlandse bewerkte cacao)!

Waar kan ik biologische criollo cacao kopen?

Gemakkelijk biologische criollo cacao kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische criollo cacao bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische criollo cacao aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Criollo Cacao Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische criollo cacao komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Criollo Cacao Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Criollo Cacao Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Criollo Cacao Poeder Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.