Criollo Cacao Poeder Biologisch

5/5.0 (5 reviews)
Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Criollo Cacao Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

De oorsprong van cacaopoeder

De beste plaatsen om cacao te verbouwen liggen rond de evenaar, waar de bonen optimaal kunnen rijpen. Cacao heeft een van de meest herkenbare smaken ter wereld. De geteelde bonen zijn aanvankelijk rauw en bitter. Pas na rijping worden ze zoet. Cacaopoeder wordt gebruikt in tal van voedingsmiddelen, waarvan chocolade verreweg het bekendst is. Maar cacaopoeder is ook uitstekend te gebruiken in tal van hartige producten.

Biologische Criollo Cacao Poeder

Cacao heeft een verscheidenheid aan heerlijke toepassingen. Wie op zoek is naar goedkoop biologisch cacaopoeder van hoge kwaliteit, moet naar het volgende adres gaan: Naturaplaza is de juiste locatie. De poeders en bonen die te koop zijn, worden volledig geproduceerd en geoogst zonder gebruik van pesticiden of kunstmest. Dat betekent dat de bescherming van mens, dier en milieu van cruciaal belang is. Waar wordt rauw cacaopoeder van gemaakt?

De theobroma cacao

Wist je dat Theobroma de wetenschappelijke naam is van de cacaoboom? Cacaopoeder kan op vele manieren worden gebruikt - niet alleen voor chocolade, maar ook voor andere voedingsmiddelen. Bovendien vervalt het niet snel, zodat je het een tijdje kunt bewaren.

Eisen die aan de boon worden gesteld

De cacao van Naturaplaza is duurzaam gewonnen en van de hoogste kwaliteit. Al onze cacaobonen zijn 100% natuurlijk, eerlijk verhandeld en duurzaam geteeld. Onze inzet voor duurzame praktijken zorgt ervoor dat onze cacaobomen tientallen jaren kunnen groeien - tot 10 meter hoog met een dicht bladerdak.

De onderscheidende kenmerken van criollo cacao

De Criollo cacaoplant heeft witte zaden en vruchten, en het is het type cacao dat werd geconsumeerd door de inheemse Maya's van Midden- en Zuid-Amerika. In feite betekent het Spaanse woord "criollo" "inheems" De Maya's vereerden cacao zozeer dat ze geloofden dat het van de goden kwam, en dat dus alleen voedsel van de elite ervan mocht worden gegeten.

Criollo Bonen

Criollo bonen zijn een zeldzame boon van hoge kwaliteit, afkomstig uit Afrika. De smaak is zeer aromatisch en niet bitter, waardoor het de perfecte boon is voor luxe chocolade. Deze boon is goed voor ongeveer 3% van alle cacaohandel wereldwijd. De meest voorkomende boon is de Forastero-boon, die ook bekend staat als Witte miché en Pinto. De meerderheid van de wereldwijd geproduceerde bonen zijn Forastero-bonen, namelijk 80 à 90 procent. Deze boon heeft een aardse smaak.

Waar kan ik biologische criollo cacao kopen?

Gemakkelijk biologische criollo cacao kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische criollo cacao kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische criollo cacao aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Criollo Cacao Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische criollo cacao komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Criollo Cacao Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Criollo Cacao Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Criollo Cacao Poeder Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 45560-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik 10-15g per dag. Raadpleeg uw arts voordat u producten met een hoge concentratie aan voedingsstoffen gebruikt.
Ingrediënten Cacaoboon
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Peru
Merk Holyflavours
HS-Code 18050000
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 352 kcal / 1465 kJ
Eiwitten 27 g
Koolhydraten 21 g (0.6g sugar)
Vetten 11 g
Verzadigde Vetten 6.7 g
Vezels 31 g
Natrium -
Zout 0.05 g
Reviews
Top product
Top product en aardige klantenservice. (Vertaald uit het Duits)
De smaak is geweldig
Zeer grote, zeer intense biologische cacao. De smaak is echt geweldig. Ik voeg het elke dag toe aan mijn muesli. (Aus dem Niederländischen übersetzt)
Erg lekker
Koop dit product al lang, erg lekker door mijn havermout
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op