Dode Zeezout Fijn 0.1 mm

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Dode Zeezout Fijn 0.1 mm? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Natuurlijk en puur: Ons Dode Zeezout is afkomstig uit de diepste en zoutste zee ter wereld, waardoor het een natuurlijk en puur product is.
  • plus-circle Rijk aan mineralen: Ons Dode Zeezout bevat een hoog gehalte aan mineralen, zoals magnesium, kalium en calcium, die gunstig kunnen zijn voor de huid en het haar.
  • plus-circle Veelzijdig gebruik: Ons Dode Zeezout kan worden gebruikt als vervanger voor gewoon keukenzout en geeft een sterke, zoute smaak aan verschillende soorten voedsel.
Details

Hoe wordt keukenzout verkregen?

In zijn pure vorm is Dode Zeezout niet geschikt voor consumptie. Door de hoge concentratie mineralen in het zout, waaronder magnesium, krijgt het een bittere smaak.

Het zout wat op de tafel eindigt ontstaat op een andere manier, op een correcte manier. Om keukenzout te verkrijgen, wordt er gebruik gemaakt van een speciale techniek. Het water van de Dode Zee wordt naar verdampingsbekkens geleid. Natriumchloride is het zwaarste van alle zouten en bezinkt het eerst op de bodem van de zoutziederij. Het "overgebleven" water wordt vervolgens weer afgevoerd en nieuw water wordt ingelaten. Dit proces wordt constant herhaald. Dit levert een zout op dat minder magnesium, kalium en andere mineralen bevat die typisch zijn voor de Dode Zee - maar veel meer natriumchloride (NaCl), d.w.z. een keukenzout.

Het zout valt letterlijk in de smaak bij chef-koks in veel van 's werelds toonaangevende keukens.

Smaak en gebruik van dode zeezout

Dode Zeezout kan worden gebruikt als alternatief voor gewoon keukenzout. Het heeft een sterke, zoute smaak en kan bij alle soorten voedsel worden gebruikt.

Specifieke eigenschappen Dode Zeezout:

  • 99,0% NaCI.
  • 0,06% Mg.
  • 0,15% SO4
  • 0,08% Ca.
  • 0,15% K.
  • Vochtgehalte 2%.

Herkomst van Dode zee zout

De Dode Zee is het diepste meer ter wereld. Het bevindt zich tussen Jordanië en Israël en wordt begrensd door de Jordaanvallei in het noorden en de Wadi Araba in het zuiden. Het meer ligt in een vallei op 429 meter onder de zeespiegel, waardoor de kust van de Dode Zee het laagste landgebied op aarde is. Met een gemiddelde dagtemperatuur van 40 graden valt er vrijwel geen neerslag en de lucht is helder en vrij van smog en verontreinigende stoffen.

De Dode Zee heeft zijn naam te danken aan het hoge zoutgehalte, waardoor in het water levende organismen niet kunnen leven. Dit hoge zoutgehalte maakt baden in de Dode Zee een heilzame activiteit voor mensen met huidproblemen. Het zoute water heeft een therapeutische werking op de huid, het haar en de nagels. De Dode Zee blijft elk jaar zinken, er is steeds minder water in de Dode Zee. Er blijven grote gebieden over die bijna alleen nog maar zout zijn. Dit zout wordt vrijwel uitgesneden en vervolgens verkocht als badzout.

Waar kan ik fijn dode zeezout kopen?

Gemakkelijk fijn dode zeezout kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je fijn dode zeezout kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele fijn dode zeezout aanbieding meer.

Dode Zeezout Fijn 0.1 mm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde fijn dode zeezout komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Dode Zeezout Fijn 0.1 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Dode Zeezout Fijn 0.1 mm toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Dode Zeezout Fijn 0.1 mm? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30142-conf
Productspecificatie Specsheet
Extra Info Flowchart
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Dode Zeezout
Vitamines en Mineralen Kalium, Magnesium, Natriumchloride, Zink
Speciale Eigenschappen Conventioneel, 100% Natuurlijk
Land van teelt Israël
Merk Holyflavours
HS-Code 25010091
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) -
Eiwitten -
Koolhydraten -
Vetten -
Verzadigde Vetten -
Vezels -
Natrium 39 g
Zout -
Reviews
star star star star star
top zeezout
lekkere smaak en makkelijk te doseren
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op