Genmaicha Thee Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Genmaicha Thee Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 8,84
Op voorraad
SKU
58690-conf
+ -

Genmaicha thee: Groene rijstthee!

Een theemix van Sencha en Geroosterde bruine rijst noemt men in Japan Genmaicha thee. Genmai betekent "bruine rijst" en cha betekent "thee". Omdat bij het roosteren soms een rijstkorrel poft lijkt het wel of er popcorn in je thee drijft. Men noemt de thee daarom ook wel eens popcorn thee.

Oorsprong van Genmaicha

Genmaicha wordt popcorn thee genoemd, vanwege de gepofte bruine rijst, maar heeft ook nog een andere naam. Hij werd van oudsher ook wel 'thee van het volk' genoemd. Vroeger werd rijst als 'vulmiddel' gebruikt om de groene thee ook betaalbaar te kunnen maken voor het gewone volk.

Het was, vanwege de rijst, ook de geschikte drank voor religieuze mensen die bezig waren aan een vastenperiode waarbij er lange periodes zaten tussen de ene en de andere maaltijd.

Vandaag de dag wordt de thee in alle lagen van de bevolking gedronken. Niet gek, want het is ook gewoon lekker!

Genmaicha hetzelfde als Chinese rijstthee?

Nee, er bestaat geen Chinese rijstthee. Er is wel een Koreaanse groene rijstthee (hyeonmi-nokcha) en die is vergelijkbaar met de Japanse Genmaicha.

Sencha vs Genmaicha

Sencha thee smaakt typisch naar groene thee met die kenmerkende umami smaak. Een van de ingrediënten in Genmaicha is natuurlijk Sencha. Dus hoe anders smaakt dan de thee met Genmaicha rice?

Dankzij de suiker en het zetmeel in de rijst heeft Genmaicha ook een warme, volle en notige smaak. Het drinkt makkelijk weg en men zegt dat het je maag kalmeert.

Bovendien zit er in een glas Genmaicha thee ook minder cafeïne dan in een gewoon glas Sencha thee.

Genmaicha thee gezond?

Ja, Genmaicha organic bevat geen pesticiden. Het is op biologische wijze verbouwd en verwerkt. De Sencha bevat veel antioxidanten en de bruine rijst bevat koolhydraten met een lage glykemische index.

Waar kan ik biologische Genmaicha thee kopen?

Gemakkelijk biologische Genmaicha thee kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologische Genmaicha thee bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische Genmaicha thee aanbieding meer.

Genmaicha Thee Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische Genmaicha thee komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Genmaicha Thee Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Genmaicha Thee Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Genmaicha Thee Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.