Hazelnotenmeel Geroosterd 0-2 mm Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Hazelnotenmeel Geroosterd 0-2 mm Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 3,75
Op voorraad
SKU
58470-conf
+ -

Groeiwijze Hazelnoot

De hazelaar (Corylus avellana) is een struik uit de berkenfamilie en het is een in West-Europa inheemse struik. De vrucht van de hazelaar is de hazelnoot en hiervan is de kern eetbaar. De hazelaar kan wel 6 meter hoog worden en gaat na tien jaar vrucht dragen, echter zijn er ook geënte struiken verkrijgbaar en die dragen na drie jaar al vruchten.

Er zijn tegenwoordig ook commercieel verbouwde hazelaars naast de wilde hazelaar. De commercieel verbouwde havelaars zijn geoptimaliseerd voor de productie van grote noten en noten met weinig vliezen. Na de oogst worden de hazalnotenpitten geroosterd en gemalen tot een hazelnotenmeel. Dit meel is creme tot bruinachtig van kleur en karakteristieke notensmaak.

Gezonde kenmerken Hazelnotenmeel

Hazelnoten bevatten voornamelijk vitamine E en ook veel energie vooral in de vorm van onverzadigde vetzuren. Daarnaast bevat hazelnootmeel andere vitaminen en gezonde mineralen zoals kalium, calcium en magnesium. Het is een gezonde meelsoort, die tegenwoordig steeds vaker gebruikt wordt.

Gebruik van Hazelnotenmeel

Hazelnootmeel is zeer geschikt als alternatief voor gewoon meel of bloem. Dit zorgt voor structuur en ook voor een aromatische nootachtige smaak. Hazelnotenmeel is ook te gebruiken in zoete gerechten zoals cake, gebak, koekjes en pannenkoeken. Daarnaast is het meel goed te gebruiken als vervanger voor broodkruimels of paneermeel rond kip, vis en vlees.

Waar kan ik Hazelnootmeel kopen?

Gemakkelijk Hazelnootmeel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Hazelnootmeel bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Hazelnootmeel aanbieding meer.

Premium Hazelnotenmeel Geroosterd 0-2 mm Biologisch

Hazelnotenmeel Geroosterd 0-2 mm Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische bloem & zetmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.