Himalaya Halietzout Brokken wit 2-5 cm

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Himalaya Halietzout Brokken wit 2-5 cm? Kijk hier verder…
Vanaf € 2,03
Op voorraad
SKU
30209-conf
+ -

Geschiedenis van Halietzout

Halietzout is een ongeraffineerd en zuiver mineraalzout uit het Himalayagebergte en wordt traditioneel handmatig gedolven in Pakistan. Het zout in de Himalaya is een overblijfsel van een oeroude zee. Over de eeuwen heen verdampte het water van deze oerzee en liet ze puur, onvervuild zout achter. Haliet bestaat uit zout en veel extra mineralen en sporenelementen.

De naam van haliet komt van het Griekse woord 'hals' wat zeewater, zout betekent. Zout was bij de Romeinen een zeer kostbaar goed en het werd gebruikt als smaakmaker, maar ook als schoonheidsmiddel.

Productieproces Himalaya Halietzout Brokken

Dit Himalaya halietzout komt uit de Khewra Salt Mine, de grootste van in totaal 5 mijnen in de uitlopers van het Himalaya-massief, de zogenaamde Saltrange. De brokken worden ter plaatse geselecteerd op kwaliteit. Daarna wordt het Himalayazout gemalen en onmiddellijk verpakt waardoor het vrij is van toevoegingen. Het is de diamant onder de zouten en is glashelder.

Gebruik van Himalaya Halietzout

Dit zout heeft een natrium-chloride gehalte van maximaal 99.8% en is daarmee bijzonder geschikt voor zout kuurbaden of drinkkuren (sole). Halietzout is ook goed geschikt als culinair zout over groene salades, steak, aardappelen in de oven en andere hartige bereidingen. Ook past halietzout goed op zoete bereidingen, zoals chocolade chip cookies of gebak met karamel.

Waar kan ik halietzout kopen?

Gemakkelijk halietzout kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je halietzout bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele halietzout aanbieding meer.

Premium Himalaya Halietzout Brokken wit 2-5 cm

Himalaya Halietzout Brokken wit 2-5 cm van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde steenzouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.