Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm

5/5.0 (6 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Natuurlijk en ongeraffineerd: Het Himalaya Kristalzout is een natuurlijk tafelzout dat ongeraffineerd is, waardoor alle goede eigenschappen behouden zijn gebleven.
  • plus-circle Rijk aan mineralen en sporenelementen: Dit roze zout bevat mineralen zoals natriumchloride, magnesium en calcium, die bijdragen aan een gebalanceerd dieet.
  • plus-circle Veelzijdig in gebruik: Naast het gebruik als culinair zout, kan het roze Himalaya zout ook worden gebruikt in stoombaden, zoutbaden en zoutpijpen voor een reinigende werking op de luchtwegen.
Details

Oorsprong Himalaya Kristalzout

Dit kristalzout is afkomstig uit de zoutketen in Pakistan. De zoutketen behoort geologisch, maar niet geografisch tot het Himalaya massief. Himalaya kristalzout is een natuurlijk tafelzout van ongeveer 250 miljoen jaar oud. Zonder chemische toevoegingen en/of vloeimiddelen en gewonnen zoals het al honderden jaren gebeurt.

Het Himalaya Kristalzout heeft zich meer dan 250 miljoen jaar geleden gevormd tijdens de verdwijning van de oorspronkelijke oceaan. Het wordt met de hand geoogst op de Tibetaanse hoogvlaktes. Vroeger werd het zout uit de Himalaya ook wel “zout van de koning” genoemd, omdat het zout van zeer hoge kwaliteit alleen aan de plaatselijke adel verkocht werd. De roze kleur komt van de mineralen die het zout heeft opgenomen zoals natriumchloride, magnesium en calcium.

Dit Himalayazout is fijn kristalzout dat ongeraffineerd is en alle goede eigenschappen die zout bezit nog heeft. De meeste zouten die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn bewerkt, waardoor de beste voedingsstoffen er zijn uitgespoeld. Dit roze zout mag een uitzondering genoemd worden. Dat betekent dat de mineralen en sporenelementen bewaard zijn gebleven. Het lijkt er misschien niet op, maar er was een tijd dat het Himalayagebergte geen gebergte, maar een onderdeel van de zee was. Waar de moderne zee sterk vervuild is, is Himalaya zout nog puur Dit betekent dat het zout over alle oorspronkelijke eigenschappen beschikt. Geraffineerde zouten dragen weinig tot niets bij aan het positieve effect van zout op onze gezondheid. Himalayazout is het natuurlijke alternatief en staat niet voor niets bekend als het zout der zouten.

Smaak en gebruik

Dit natuurlijke steenzout kenmerkt zich door zijn milde smaak en is daardoor uitermate geschikt als culinair zout voor diverse tafelgerechten. Het roze Himalaya zout is ook te gebruiken in een stoombad, zoutbad of sauna. Ooit gehoord van zoutpijpen? Ook hiervoor is dit zout bijzonder geschikt. Puur en natuurlijk zout zou een reinigende werking op de luchtwegen hebben en er onder meer voor zorgen dat je vrijer kunt ademhalen. Inhaleren is een soort meditatieve oefening. Dit product is te bestellen in bulk.

Tevens te gebruiken als navulling voor zoutpijpen.

Het grootste deel van ons Himalayazout komt uit de Khewra Salt Mine, de grootste van in totaal 5 mijnen in de uitlopers van het Himalaya-massief, de zogenaamde Saltrange.

Waar kan ik himalaya kristalzout kopen?

Gemakkelijk himalaya kristalzout kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je himalaya kristalzout kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele himalaya kristalzout aanbieding meer.

Nog meer informatie?

Bekijk het bijbehorende blog-artikel voor nog meer informatie over dit product.

Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde himalaya kristalzout komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Himalaya Kristalzout roze Granulaat 2-5 mm? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30075-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Granulaat
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Himalayazout
Vitamines en Mineralen Magnesium, Natriumchloride
Speciale Eigenschappen Conventioneel, 100% Natuurlijk
Land van teelt Pakistan
Merk Holyflavours
HS-Code 25010091
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) -
Eiwitten -
Koolhydraten -
Vetten -
Verzadigde Vetten -
Vezels -
Natrium 39 g
Zout -
Reviews
star star star star star
top product
uiterst werkzaam
star star star star star
zout
mooie producten en een goede service
star star star star star
Goed product.
Erg blij met de himalaya kristalzout. Goed product.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op