Holyflavours Kokosolie Geurloos Biologisch 500 ml

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Holyflavours Kokosolie RBD 500 ml? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 5,95
Op voorraad
SKU
58280-conf
+ -

Oorsprong van de Kokosnoot

De kokosnoot (Cocos nucifera) komt van de kokospalm. Kokospalmen groeien vooral in tropische landen. De vrucht van de kokosnoot bevindt zich in een groene bolster. Na de verwijdering van het groene gedeelte blijft de harige, bruine en houten noot over, die in de winkels ligt. De bruine bol heeft een doorsnede van 10 to 15 centimeter en hier zit het witte vruchtvlees in. Kokosnoten werden voor het eerst verbouwd in Zuidoost-Azië en tegenwoordig komen de meeste kokosnoten uit Indonesië, Filepijnen en India.

Voor meer informatie over dit product verwijzen wij u graag naar de volgende pagina: Artikel Kokosolie

Productieproces tot RBD Kokosolie

Het vruchtvlees van de kokosnoot heeft een zoete, nootachtige smaak. Sommige mensen houden daar niet van, maar willen wel de goede eigenschappen van kokosolie benutten bij het koken. Daarom wordt RBD kokosolie gemaakt. De kokosolie wordt geperst uit het gedroogde vruchtvlees van de kokosnoot. De term RBD staat voor Refined, Bleached, Deodorized, wat geraffineerd, gebleekt en ontgeurd betekent. Raffineren is het ontgommen van de olie. Onze RBD kokosolie wordt ontgomd met behulp van citroenzuur. De olie ondergaat vervolgens 4 uur lang onder druk een stoombehandeling bij 220°C, zodat de olie gebleekt en ontgeurd wordt. Hierdoor verliest de olie wel een deel van haar goede nutrienten, maar wat overblijft is nog steeds een zeer gezonde smaak- en geurloze bakolie.

Gebruik van Kokosolie

Kokosolie heeft een hoog gehalte aan verzadigd vet en blijft daardoor stabiel. Dit maakt kokosolie zeer geschikt om in te bakken, braden of frituren. Daarnaast kan kokosolie dien als vervanger voor (room)boter in diverse zoete gerechten of bijvoorbeeld voor het maken van (chocolade) glazuur.

Waar kan ik RBD kokosolie kopen?

Gemakkelijk RBD kokosolie kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je RBD kokosolie bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele RBD kokosolie aanbieding meer.

Holyflavours Kokosolie RBD 500 ml van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologische RBD kokosolie komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Holyflavours Kokosolie RBD 500 ml van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Holyflavours Kokosolie RBD 500 ml toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Holyflavours Kokosolie RBD 500 ml? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.