Inca Zonnezout Granulaat 1-3 mm

Dit Inca zonnezout stamt uit de hooglanden van de Peruaanse Andes (vandaar ook wel Andes- zout genoemd). Het wordt nog steeds gewonnen op dezelfde manier als in de tijd van d… Lees hieronder verder...
Niet op voorraad
SKU
30110-conf

Oorsprong en geschiedenis van Inca zonnezout

Dit zonnezout is afkomstig van de hoogvlakten van de Peruaanse Andes en wordt daarom ook wel Andeszout genoemd. Het zonnezout wordt nog steeds gewonnen op dezelfde manier als dat gedaan werd in de periode van de Inca’s. Het water uit een sterke zoutbron bij Macha Picchu wordt door ongeveer 1500 plateau-vormige bassins geleid. Het zout kan zich met behulp van zonlicht concentreren in 10 centimeter diepe baden. Na een aantal weken is het zonnezout zo geconcentreerd dat het klaar is om te oogsten. Dit Inca zout is een delicatesse die in de zon wordt gedroogd, net als Fleur de sel-zout. Bijzonder opmerkelijk is de grote zuiverheid van de bron, waaruit de bassins gevoed worden.

Smaak en gebruik

De bron ontspringt op een hoogte van 3000 meter en dus ver weg van bevolkte omgeving. Hierdoor is het zout erg zuiver. Dit zout heeft een licht gele kleur, heeft een hoog gehalte aan mineralen en heeft een milde smaak. Hierdoor is het Inca zonnezout geschikt als een klassieke tafelzout en kan het gebruikt worden op diverse gerechten, zoals vis en groente gerechten.

Specifieke eigenschappen Inca Zonnezout:

  • <95% NaCI.
  • 3,7% Ca.
  • 0,03% Mg.
  • 0,42% SO4
  • 10,3 mg Jodium
  • 1,5 mg Zink
  • 190 mg Kalium.

Premium Inca Zonnezout Granulaat 1-3 mm

Inca Zonnezout Granulaat 1-3 mm van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde bron en meerzouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.