Indische Zonnevlokken 0.5-3 mm

Indiase zonnevlokken worden handmatig gewonnen bij een in zeewater gelegen zoutkoepel in het noordoosten van India. De zonnevlokken zijn een echt 'Fleur de Sel' oftewel bloem… Lees hieronder verder...
Vanaf € 3,48
Op voorraad
SKU
30154-conf
+ -

Oorsprong Indiase zonnevlokken

Onze Indiase zonnevlokken worden gewonnen uit een zoutkoepel die in zeewater is gelegen, in het noordoosten van India. Voor onze zonnevlokken wordt zuiver en helder zeewater uit de Indische Oceaan in verdampingsbekkens gepompt. Op warme en winderige dagen ontstaan door de verdamping van het zeewater aan het wateroppervlak kleine zoutbloempjes die lijken op een fijn laagje ijs. Deze vochtige Fleur de Sel wordt met behulp van een houten lepel, met de hand afgeroomd.

Om van de vochtige Fleur de Sel onze sneeuwwitte zonnevlokken te maken, wordt het vers geoogste zout onder glazen platen en onder invloed van de zon gedroogd. De witte en zeer droge zoutvlokken die dan ontstaan zijn vergelijkbaar met Murray River-zout.

Gebruik

De Indische zonnevlokken krijgen hun uitzonderlijk milde smaak door de verhouding tussen calcium en magnesium. Door de speciale structuur is het zonde om dit zout te gebruiken tijdens het koken. Beter wordt het zout gebruikt als 'finishing touch' bij de afwerking en/of decoratie van verschillende soorten gerechten vlees, vis, groenten, slow-food producten en salades, of als vingerzout.

Specifieke eigenschappen Indiase Zoutvlokken:

  • 96,5% NaCl.
  • 1,3% SO4
  • 4310 mg./kg S.
  • 0,43% Ca.
  • 0,082% Mg.
  • 0,044% K.

Premium Indische Zonnevlokken 0.5-3 mm

Indische Zonnevlokken 0.5-3 mm van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde zeezouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.