Indische Zonnevlokken 1-5 mm

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Indische Zonnevlokken 1-5 mm? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Gemaakt van zuiver en helder zeewater uit de Indische Oceaan
  • plus-circle Uitzonderlijk milde smaak door de verhouding tussen calcium en magnesium
  • plus-circle Perfect als 'finishing touch' bij het afwerken en decoreren van gerechten
Details

Gebruik

De Indische zonnevlokken bevatten calcium en magnesium daardoor krijgen ze hun uitzonderlijke milde smaak. Door de speciale structuur van dit Fleur de Sel, wordt het slechts zelden gebruikt tijdens het koken, maar als vingerzout.

Specifieke eigenschappen Indiase Zoutvlokken:

  • 96,5% NaCl.
  • 1,3% SO4
  • 4310 mg./kg S.
  • 0,43% Ca.
  • 0,082% Mg.
  • 0,044% K.

Herkomst en winning 

Indische zonnevlokken worden handmatig geschept in het Noord-Oosten van India. De zonnevlokken zijn een Fleur de Sel. Fleur de Sel betekent zoutbloem: een zout dat tijdens het verdampen ontstaat aan de bovenkant van de zee en zich daar als dunne laag afzet. Op warme en winderige dagen ontstaan door een hevige verdamping van zeewater aan het zeeoppervlak zogenaamde zoutbloemen, die lijken op een dun laagje ijs. Deze laag wordt handmatig opgeschept met een houten lepel. Om van de natte Fleur de Sel sneeuwwitte zonnevlokken te maken, wordt het vers geoogste zout, onder glazen platen in de zon gedroogd.

Om van de vochtige Fleur de Sel onze sneeuwwitte zonnevlokken te maken, wordt het vers geoogste zout onder glazen platen en onder invloed van de zon gedroogd. De witte en zeer droge zoutvlokken die dan ontstaan zijn vergelijkbaar met Murray River-zout.

 

 

Waar kan ik Indische Zonnevlokken kopen?

Gemakkelijk Indische Zonnevlokken kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Indische Zonnevlokken kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Indische Zonnevlokken aanbieding meer.

Indische Zonnevlokken 1-5 mm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde Indische Zonnevlokken komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Indische Zonnevlokken 1-5 mm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Indische Zonnevlokken 1-5 mm toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Indische Zonnevlokken 1-5 mm? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30154-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Vlokken
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Zeezout
Vitamines en Mineralen Magnesium
Speciale Eigenschappen Conventioneel, 100% Natuurlijk
Land van teelt India
Merk Holyflavours
HS-Code 25010091
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) -
Eiwitten -
Koolhydraten -
Vetten -
Verzadigde Vetten -
Vezels -
Natrium 37 g
Zout -
Reviews
star star star star star
Indische Zonnevlokken 0.5-3 mm
Erg fijne zonnevlokken (zout) wat uit indie komt, je kan het daarom dit zout beetje bij indische gerechten doen, dat is erg lekker, ook vind ik het fijn dat het biologisch is.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op