Uitlopend

Kala Namak Zout Brokken 2-5 cm

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Kala Namak Zout Brokken 2-5 cm? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Geeft voedsel een unieke zwavelachtige smaak, vergelijkbaar met gekookte eieren.
  • plus-circle Ideaal als smaakmaker in de Indiase keuken, vooral bij groenten, exotisch fruit en vis.
  • plus-circle Veganisten waarderen de ei-achtige smaak en gebruiken het voor scrambled tofu en veganistische omeletten.
Details

Het toepassen van Kala Namak zoutbrokken

Kala Namak geeft voedsel een zwavelachtige smaak die vergelijkbaar is met de smaak van gekookte eieren. In de Indische keuken is dit zeer gewenst en wordt Kala Namak gebruikt als smaakmaker voor fruitsalades, chutneys of in de populaire Raitas. Het zout wordt vooral aanbevolen bij groenten en exotisch fruit, maar ook bij vis. Kala Namak geeft ook vruchtensap dranken een buitengewone smaak. Veganisten waarderen dit zwarte zout vanwege zijn ei-achtige smaak. Het kan gebruikt worden voor een scrambled tofu of een veganistische omelet.

Voedingsstoffen in Kala Namak

  • Minstens 97.15 % NaCl
  • 0,26% Ca
  • 0,01% Mg
  • 1,339 % SO4

Geschiedenis van Kala Namak zoutbrokken

Kala Namak, ook wel zwart zout genoemd, is een zout granulaat afkomstig uit Pakistan. Dit zout is natuurzuiver en ongeraffineerd vulkanisch mineraalzout en wordt volgens een eeuwenoude tradities bewerkt. Het zout kenmerkt zich door een hoog gehalte aan watersulfide en ijzer.

Traditioneel werd dit zout gewonnen uit mijnen in Pakistan. De grondstof moet 24 uur lang in een fornuis worden verhit terwijl het samen met houtskool in een afgesloten keramische houder zat. Tijdens deze 24 uur wordt het natriumsulfaat omgezet tot waterstofsulfide en natriumsulfide, dit geeft Kala Namak een donkere kleur. Na de verhitting werd het afgekoeld, opgeslagen en gerijpt.

Waar kan ik kala namak zout kopen?

Gemakkelijk kala namak zout kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je kala namak zout kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele kala namak zout aanbieding meer.

Kala Namak Zout Brokken 2-5 cm van premium kwaliteit

Dit is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

De door ons geselecteerde kala namak zout komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Kala Namak Zout Brokken 2-5 cm van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Kala Namak Zout Brokken 2-5 cm toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Kala Namak Zout Brokken 2-5 cm? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 30085-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Brokken
Kleur Roze
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Kala Namak zout
Vitamines en Mineralen Ijzer, Zwavel
Speciale Eigenschappen 100% Natuurlijk
Land van teelt India
Merk Holyflavours
HS-Code 25010091
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) -
Eiwitten -
Koolhydraten -
Vetten -
Verzadigde Vetten -
Vezels -
Natrium 38 g
Zout -
Reviews
star star star star star
Kala Namak Zout Brokken 2-5 cm
Het zout heeft de smaak van gebakken eieren dat vind ik erg lekker. Het zijn grote brokken zout dat vind ik handig voor mijn restaurant. De smaak van het kala namak zout is echt perfect.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op