Kala Namak Zout Granulaat 2-5 mm

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Kala Namak Zout Granulaat 2-5 mm? Kijk hier verder…
Vanaf € 2,17
Op voorraad
SKU
30084-conf
+ -

Herkomst en geschiedenis

Kala Namak, ook wel zwart zout genoemd, is een zout granulaat afkomstig uit de pakistaanse en indiase Himalaya. Dit zout is natuurzuiver en ongeraffineerd vulkanisch mineraalzout en wordt volgens een eeuwenoude tradities bewerkt. Het zout kenmerkt zich door een hoog gehalte aan watersulfide en ijzer.

Traditioneel werd dit zout gewonnen uit mijnen in Pakistan. De grondstof moet 24 uur lang in een fornuis worden verhit terwijl het samen met houtskool in een afgesloten keramische houder zat. Tijdens deze 24 uur wordt het natriumsulfaat omgezet tot waterstofsulfide en natriumsulfide, dit geeft Kala Namak een donkere kleur. Na de verhitting werd het afgekoeld, opgeslagen en gerijpt.

Smaak en gebruik

Kala Namak geeft voedsel een zwavelachtige geur en smaak dat vergelijkbaar is met de smaak van eieren. In de Indische keuken is dit zeer gewenst en wordt Kala Namak gebruikt als smaakmaker voor fruitsalades, chutneys, tofu scramble of in de populaire Raitas. Het zout wordt vooral aanbevolen bij groenten en exotisch fruit, maar ook bij vis. Kala Namak geeft ook vruchtensap dranken een buitengewone smaak. Veganisten waarderen dit kala namak zout vanwege zijn ei-achtige smaak en kan gebruikt worden voor een scrambled tofu en een veganistische omelet of een vegan mayonaise.

Specifieke kenmerken

  • Minstens 97.15 % NaCl
  • 0,26% Ca
  • 0,01% Mg
  • 1,339 % SO4

Waar Kala Namak kopen?

Kala Namak Granulaat kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza, ook in kleine porties. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Kala Namak aanbieding meer.

Waar kan ik Kala Namak kopen?

Gemakkelijk Kala Namak kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Kala Namak bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Kala Namak aanbieding meer.

Premium Kala Namak Zout Granulaat 2-5 mm

Kala Namak Zout Granulaat 2-5 mm van Holyflavours is een product van premium kwaliteit. Het is tot stand gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde steenzouten komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.