Kaneel Poeder Ceylon Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Kaneel Poeder Ceylon Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 6,38
Op voorraad
SKU
46630-conf
+ -

Kaneel Poeder Ceylon Biologisch

Biologische Ceylon kaneel kopen? Een goede keuze. Kaneel is erg lekker en past bij zowel koude als warme gerechten. De specerij (met de Latijnse naam ‘cinnamomum verum’ – vandaar het Engelse ‘cinnamon’ –) is gemaakt van de binnenbast van scheuten van de zogenaamde kaneelboom. In de westerse keuken wordt kaneelpoeder met name als smaakmaker in zoete gerechten gebruikt, maar het er zijn ook handige gerechten waar kaneel Ceylon goed bij past.

Twee hoofdsoorten kaneel

Wist u dat er twee soorten kaneel bestaan: Sri Lanka kaneel (tot aan 1972 ‘Ceylon kaneel’ genoemd) en Cassia kaneel, dat van oorsprong uit China afkomstig is. Echte ceylon heeft een rijkere, mildere smaak dan Cassia kaneel. Dat is één van de redenen om Ceylon kaneel te kopen. Ceylon kaneel is lichtbruin van kleur en heeft een bijzondere, brosse papierstructuur. De geur die deze vorm van kaneel verspreid is zoet en wordt vaak omschreven als bijzonder prettig.

Productie kaneel

Kaneel wordt gewonnen uit de binnenbast van de Cinnamomum, een struikachtige boom. Deze boom is familie van laurier en groeit in tropische streken. Nadat de bast gedroogd is, wordt deze in pijpjes gerold. Deze pijpjes zijn op de markt te koop als Ceylon kaneelstokjes.

Waarom Ceylon kaneelpoeder kopen?

Ceylon kaneelpoeder kopen heeft zijn voordeel ten opzichte van Cassia kaneel. In de Chinese kaneelvariant zit namelijk een grotere hoeveelheid coumarine dan in Ceylon. Dat stofje kan schadelijk zijn voor de gezondheid als u er teveel van binnenkrijgt. Ceylon kaneel Biologisch kan meerdere positieve effecten op de gezondheid hebben, denk aan deze gezondheidseffecten:

  • Het bevordert gewichtsverlies bij mensen die leiden aan Diabetes type II
  • Helpt bij het verlagen van het slechte LDL-cholesterolgehalte en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte
  • Heeft een positief effect op de bloeddruk
  • Helpt te beschermen tegen vrije radicalen
  • Er wordt momenteel ook onderzoek verricht naar het effect van kaneel op Alzheimer ontwikkeling. Het duurt nog enige tijd voordat hier definitieve conclusies uit kunnen worden getrokken.

Waar kan ik Ceylon kaneel kopen?

Gemakkelijk Ceylon kaneel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Ceylon kaneel bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Ceylon kaneel aanbieding meer.

Premium Kaneel Poeder Ceylon Biologisch

Kaneel Poeder Ceylon Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische gedroogde kruiden & specerijen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.