Kardemomzaad heel Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Kardemomzaad heel Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 12,56
Op voorraad
SKU
80019-conf
+ -

Wat is Kardemom?

Kardemom planten (Elettaria cardamomum) groeien hoofdzakelijk in wat hoger gelegen en schaduwrijke gebieden in de nabijheid van een tropisch woud waar relatief veel regen valt. Deze omstandigheden vind je voornamelijk in Zuidoost-Azië en Midden-Amerika. Kardemom is ook wel bekend als groene kardemom en is familie van de gember. Kardemom heeft een heerlijke zoete en scherpe geur. Kardemom smaakt naar bergamot, citroen en kamfer. De peulen worden na de oogst gedroogd en worden dan mat groen van kleur. Ze zijn 1,5 tot 2 cm lang.

Gezonde eigenschappen kardemomzaad en toepassingen

Kardamom bevat veel mineralen, zoals ijzer, calcium, kalium en mangaan. 1 eetlepel bevat al 80% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid mangaan. Kardemom wordt gebruikt in veel gerechten om een verfijnde smaak aan te brengen, bijvoorbeeld in gebraden gehakt en kookworstsoorten. Het is ook een veelgebruikt specerij in veel Oosterse en Afrikaanse gerechten. Kardemom heeft een heel specifieke smaak. Als je te veel hiervan gebruikt, geeft het een overheersende en parfumachtige bijsmaak. De smaak van kardemom is aromatisch, warm en parfumachtig. Dit past goed in zoete gerechten, maar kan ook prima in een stoofgerecht.

Premium Kardemomzaad heel Biologisch

Kardemomzaad heel Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische kruiden & specerijen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.