organic

Kokosnoot Meel Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Kokosnoot Meel Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Glutenvrij alternatief: Kokosnoot meel is een glutenvrij alternatief voor tarwe- en ander granenmeel, waardoor het geschikt is voor mensen met een glutenintolerantie of coeliakie.
  • plus-circle Rijk aan vezels: Kokosnoot meel is een uitstekende bron van vezels, wat kan bijdragen aan een gezonde spijsvertering en verzadiging.
  • plus-circle Veelzijdig gebruik: Biologisch kokosnoot meel kan gebruikt worden in bakkerijproducten en diverse gerechten als vervanging voor tarwemeel, en kan zelfs gebruikt worden in toepassingen met vlees.
Details

De kokosnoot

De kokosnoot is een steenvrucht van de kokospalm. Het vruchtvlees is niet vlezig, maar vezelig. De vrucht bevindt zich in een groene bolster die na de oogst verwijderd wordt. Na het verwijderen komt de harige houten noot tevoorschijn.

Geschiedenis

De kokosnoot vindt zijn oorsprong in de Pacific en verspreiding is gebeurd door de oceanen. Voornamelijk in Zuid-Azië wordt de kokosnoot gebruikt voor allerlei doeleinden. Voor onze jaartelling speelde de kokosnoot al een rol in het leven van de Aziaten. Door ontdekkingsreizigers zijn kokosnoten meegenomen naar de Westerse wereld, waardoor de kokosnoot alom bekend werd.

Ontstaan kokosnoot meel

In de kokosnoot zit vruchtvlees. Het vruchtvlees wordt uit de noten geschraapt en vervolgens geperst om de kokosnootolie van het vruchtvlees te scheiden. Het resterende vruchtvlees wordt gedroogd en daarna geraspt of vermalen tot meel. Kokosmeel is dus gedroogde en vermalen rasp van de kokosnoot.

Kokosnoot meel is glutenvrij en een goed alternatief voor het vervangen van tarwe- en ander granenmeel. Kokosnoot meel is een uitstekende bron van vezels en geeft een licht zoete smaak aan gerechten.

Gebruik

Biologisch Kokosmeel is voor heel veel doeleinden te gebruiken. Zo kan het gebruikt worden in bakkerijproducten, om er kokosmelk mee te maken. Je kunt ook biologisch kokosnoot meel in plaats van biologisch tarwemeel kopen en gebruiken in diverse gerechten.

Er is niet veel van nodig bij het bakken, want kokosnoot meel absorbeert veel meer dan andere soorten meel. 1 op 1 vervangen is dan ook niet nodig; ga bij de vervanging van "normaal meel" door kokosmeel uit van een kwart tot een derde van de opgegeven hoeveelheid. Je moet dan echter wel de hoeveelheid eieren die in het recept staan verhogen (bijna verdubbelen) om het baksel vloeibaar te houden.

Bij vervanging in toepassingen met vlees is kokosnoot meel wel 1 op 1 te vervangen qua hoeveelheid.

Waar kan ik kokosmeel kopen?

Gemakkelijk kokosmeel kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je kokosmeel kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele kokosmeel aanbieding meer.

Kokosnoot Meel Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde kokosmeel komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Kokosnoot Meel Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Kokosnoot Meel Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Kokosnoot Meel Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 40038-conf
Productspecificatie Specsheet
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Kokosnoot
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Sri Lanka
Merk Holyflavours
HS-Code 11063090
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 388 kcal / 1624 KJ
Eiwitten 19.8 g
Koolhydraten 17.2 g
Waarvan Suikers 13.4 g
Vetten 10.8 g
Verzadigde Vetten 10.2 g
Vezels 36.9 g
Natrium 0 g
Zout 0.1 g
Reviews
star star star star star
super om mee te bakken.
Ik heb deze kokosnoot meel onlangs gekocht en ben er zeer blij mij. Super om mee te bakken.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op