Komijn Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Komijn Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
96% of 100
Vanaf € 8,61
Op voorraad
SKU
80030-conf
+ -

Komijnzaad (djinten) poeder biologisch

Komijn poeder biologisch is gemaakt van gemalen komijn zaad. Komijnzaad wordt veel gebruikt in de indische keuken, zoals in kerrie. Waar karwijzaad pittig smaakt, is komijnzaad juist mild. De overeenkomsten tussen beide zaden zijn legio, maar waar karwijzaad krom is, is komijn juist recht. Je kunt komijn poeder gebruiken in pittige mengsels.

Waar kun je komijn voor gebruiken?

Ook smaakt het goed in Cajunkruiden. In de Indiase keuken vind je komijn kruiden terug in sauzen, vleesgerechten, curry's en chutneys. In Nederland wordt komijn poeder onder andere gebruikt in kaas en, opvallend genoeg, in zuurkool.

In Nederland wordt dit specerij komijn genoemd, in andere landen wordt vaak de naam djinten of djintan gebruikt. Dit is een afgeleide van het Indonesisch.

De eigenschappen van komijn poeder

Het kruid komijn is met name bekend van komijnekaas. Toch zijn er nog veel meer manieren te bedenken om komijn voor te gebruiken. Komijn is deel van de Umbelliferae familie. Voor de duidelijkheid: het gaat hier om een familie plantjes, niet om een Italiaanse maffiafamilie.

De soort is de Cuminum Cyminum. Komijn groeit in Noord- en Zuidwest Afrika in grond die licht doorlaat. De plant kan tot wel 30 cm worden. Komijn heeft opvallende draadvormige en geveerde bladeren. In de zomer staan er kleine roze of witte bloemen op de bloemschermen. Het zaad zelf is geribbeld en rond als een ei.

Komijn of Karwij? 

Karwij is ongeveer twee keer zo scherp als Komijn, verder smaken beide specerijen ongeveer hetzelfde. Beide hebben een warme, anijssmaak. Komijn is wel iets wat bitterder dan Karwij. Bij Naruraplaza kun je biologische komijn en karwij kopen. 

Waar kan ik Komijn Poeder kopen?

Gemakkelijk Komijn Poeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je Komijn Poeder bestellen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele Komijn Poeder aanbieding meer.

Komijn Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde Komijn Poeder komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Komijn Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Komijn Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Komijn Poeder Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.