Paprika

Gedroogde paprika is een specerij die wordt gemaakt van het malen van gedroogde paprika's. De kleur van het poeder kan variëren van dieprood tot geel, afhankelijk van de gebruikte paprikasoort. Het heeft een milde smaak en wordt voornamelijk gebruikt voor zijn kleur in voedsel. Gedroogd paprikapoeder is verkrijgbaar als paprika poeder, paprika stukjes of paprika vlokken.
... Lees meer
8 producten
Sorteer op
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,45
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,08
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,07
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,71
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 7,20
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 5,45
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 7,63
Levertijd wordt berekend...
v.a. € 6,76

Een blik op gedroogde paprika producten: wat is paprika?

De paprika is een van de populairste groenten ter wereld. Het is een lid van de Solanaceae familie, waartoe ook tomaten, aardappelen en aubergines behoren. Paprika is een pepersoort. Veel pepers zijn scherp van smaak, maar paprika niet. Paprika's staan helemaal onderaan de schaal van Scoville met een SHU van 0. Dat betekent dat ze niet pittig zijn.

De paprika heeft een lange geschiedenis. Paprika's werden in de 16e eeuw in Europa geïntroduceerd door Spaanse ontdekkingsreizigers, en ze werden al snel een hoofdbestanddeel van de Europese keuken. Tegenwoordig worden paprika's over de hele wereld geteeld en zijn ze een populair ingrediënt in veel gerechten.

Wat je allemaal kunt met paprika?

De paprika is een veelzijdige groente die in veel verschillende gerechten kan worden gebruikt.

  • Hij kan rauw, gekookt, gedroogd, geroosterd of ingemaakt worden gegeten. Gerookte paprikapoeder (smoked paprika poeder) heeft een rokerige smaak die bij veel gerechten past.
  • Paprika's kunnen worden gebruikt om smaak te geven aan soepen, stoofschotels, sauzen en salades.
  • Ze kunnen ook worden gebruikt als garnering of toegevoegd aan een gerecht voor kleur. Paprika is enorm populair als smaak in chips.
  • Het wordt ook gebruikt in de Hongaarse, Spaanse en Indiase keuken.

Is paprikapoeder gezond?

Zoete paprikapoeder is een goede bron van vitamine A en C, evenals vezels en kalium. Het bevat weinig calorieën en vet, en geen cholesterol. Het bevat ook carotenoïden, dat zijn antioxidanten die je cellen kunnen helpen beschermen tegen schade.

Bij Naturaplaza kun je uiteraard alleen maar biologisch paprikapoeder kopen. En dat is ook gezond!

Hoe smaakt paprikapoeder?

Paprikakruiden worden gemaakt van gedroogde paprika's die tot een fijn poeder worden vermalen. Het soort peper dat wordt gebruikt om paprikapoeder te maken bepaalt de smaak van het poeder.

Als paprikapoeder zoet smaakt, is het gemaakt van zoete paprika's en heeft het een mildere smaak dan heet paprikapoeder. Pittige paprikapoeder wordt gemaakt van hete pepers en heeft een vurige smaak.

Als smaakmaker geeft paprika een peperachtige smaak aan voedsel die wel wordt omschreven als aards, rokerig en licht fruitig.

Andere vormen van paprika die Naturaplaza aanbiedt:

Naast biologisch paprikapoeder bieden we nog meer paprika producten aan die een uitkomst zijn in verschillende gerechten.

  • Zo verkopen we paprika vlokken, die gemakkelijk bewaard en (op vakantie) meegenomen kunnen worden en zo een uitstekende vervanger zijn voor verse paprika stukjes.
  • En van de vlokken bestaat er ook een iets fijnere variant. Paprika granulaat.

Beide soorten zijn grover dan paprika poeder, maar daar staat tegenover, dat ze hun smaak ook langer vasthouden.