Foelie Poeder Biologisch

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Foelie Poeder Biologisch? Kijk hier verder…
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 9,85
Op voorraad
SKU
80068-conf
+ -

Nootmuskaatboom

De nootmuskaatboom was voor de Nederlanders een boom die letterlijk zijn gewicht in goud waard was tijdens hun gouden eeuw (VOC). De vruchten van de muskaatboom leveren namelijk twee verschillende specerijen: nootmuskaat en foelie. Foelie is de gedroogde zaadmantel van de muskaatnoot. En de Hollanders zorgden er bovendien voor dat de nootmuskaatbomen uitsluitend op de door de VOC bezette Molukken groeiden en niet werd geexporteerd naar andere plekken. Dit zorgde voor een monopolie op Foelie en Nootmuskaat.

Goede eigenschappen van Foelie

Foelie bevat dezelfde gezonde stoffen als nootmuskaat maar een aantal van die stoffen zijn in hogere hoeveelheden aanwezig. Het betreft vitamine B2, calcium, ijzer, koper en magnesium. Foelie bevat ook vitaminen A en C. Het helpt tegen slapeloosheid, slechte adem en bevordert het immuunsysteem.

Het gebruik van foelie

In de Nederlandse keuken wordt foelie gebruikt bij het stoven van vlees en in soepen en als bestanddeel in speculaaskruiden. In Vlaanderen gebruikt men foelie in donkere vlaaien en in Duitsland kruid men er Weißwursten mee. De Fransen gebruiken het bij vis.

Premium Foelie Poeder Biologisch

Foelie Poeder Biologisch van Holyflavours is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

De door ons geselecteerde biologische kruiden & specerijen komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd. Bij Naturaplaza kun je foelie kopen.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.