Marjolein majoraan Gesneden kiemarm Biologisch

Marjolein kruid is 100% natuurlijk en geheel zonder additieven.… Lees hieronder verder...
Waardering:
100% of 100
Vanaf € 4,14
Op voorraad
SKU
80070-conf
+ -

Gesneden Marjolein kruiden

Gesneden Marjolein kruiden van Holyflavours is 100% natuurlijk en geheel zonder additieven. Marjolein, ook wel bekend als majoraan, heeft een kruidig aroma dat aan tijm doet denken, maar smaakt zachter en zoeter. Gedroogde marjolein is intenser van smaak dan verse marjolein en ruikt heerlijk! Het past in vrijwel ieder gerecht, en dat is fijn want marjolein is hartstikke gezond!

Echte marjolein bevat grote hoeveelheden ijzer, calcium, koper vitamine A en de grootste hoeveelheid vitamine K die je in tuinkruiden tegenkomt. Koel, droog en donker bewaren.

Marjolein of oregano: is er een verschil?

Oregano wordt weleens verward met marjolein. Een andere naam voor het kruid is ‘wilde marjolein’. Dat klopt echter niet: de twee kruiden lijken op elkaar, maar zijn verschillend. Marjolein heeft een mildere smaak dan de pikantere oregano.

ProvenÇõaalsekruiden

Marjolein bevat enorm veel vitamine K. Ook vitamine A, ijzer, calcium en koper zijn in grote hoeveelheden aanwezig.

Marjolein vind je samen met andere kruiden en specerijen terug in de ProvenÇõaalse kruidenmix. Het kruid is zachter van smaak dan bijvoorbeeld oregano of tijm en past daarom in een grote hoeveelheid gerechten! Het smaakt lekker in salades, soepen, sauzen, vlees, aardappel gerechten en gerechten met kaas.

Je vindt het ook veel in recepten voor zuurkoolschotels, ragouts en voor de bereiding van worsten. Verwarm marjolein niet te lang, want dat tast de smaak aan. Voeg het pas als laatste aan een gerecht toe. Je kunt ook thee zetten van marjolein, die heerlijk is als je verkouden bent of hoofdpijn hebt.

Marjolein recept minestronesoep voor 4 personen
Ingrediënten
150 gram wortels
500 gram tomatenblokjes
1 ui
2 tenen knoflook
150 gram pastaschelpjes
700 ml bouillon
100 gram spekreepjes
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel marjolein
Zout en peper

Bereiding
Snijd de ui en de wortels in grove stukken. Bak ze samen met zout en peper zo"n 5 minuten en doe ze daarna samen met de bouillon in een pan, breng aan de kook en wacht totdat de groenten zacht zijn. Kook ondertussen ook de pasta gaar.

Voeg de tomatenblokjes toe aan de gekookte groenten en pureer alles met een staafmixer tot een gladde soep. Verwarm zachtjes en breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder. Voeg als laatste de marjolein en eventueel wat geraspte kaas toe.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.