Gemodificeerd Maiszetmeel Biologisch

Biologische Maïzena is een natuurlijk bindmiddel. Het bindt sauzen supersnel, is een goede basis voor soepen en maakt desserts lekker luchtig!… Lees hieronder verder...
Niet op voorraad
SKU
80175-conf

Biologische Maizena

Biologische maizena van Holyflavours is 100% natuurlijk en bevat geen additieven. Maïzena is een natuurlijk bindmiddel. Het bindt sauzen supersnel, is een goede basis voor soepen en maakt desserts lekker luchtig! Deze maïzena van Holyflavours is van de beste biologische kwaliteit. Het wordt verkregen door de vetten en eiwitten weg te wassen uit biologisch verbouwd maïsmeel. Wat overblijft is pure zetmeel. Verpakt per 100 gram in een natuurlijke papieren stazak. Koel, droog en donker bewaren.

Maïszetmeel

Maïszetmeel zwelt op in water (of melk) en bindt waterige substanties als het wordt gekookt. Het kan gebruikt worden als bindmiddel voor jus, sauzen, ragouts en soepen. Meng één eetlepel maïzena met 2 eetlepels koud water tot een papje ontstaat. Voeg dit al roerende aan het gerecht toe. Breng vervolgens aan de kook tot de gewenste binding is bereikt. Gebruik maïzena altijd aan het einde van de bereidingstijd. Je kunt het water ook vervangen door melk, voor een romiger resultaat of als basis voor kaassaus of witte saus.

Daarnaast is maïzena ook de perfecte basis voor allerlei desserts. Maïszetmeel zorgt ervoor dat je tijdens het mengen van beslag niet alle lucht eruit klopt. Je gebak, mousse, souffl‚ en pudding blijven zo lekker luchtig! Ook kun je maïzena gebruiken om aardappels of tofu krokant te bakken. Dep het ingrediënt dat je gebruikt droog, zodat het zo min mogelijk vocht bevat en bedek het daarna met een dun laagje maïzena. Bedek ook de bovenkant van je cheesecake voordat hij de oven ingaat. Zo voorkom je scheuren.

Maïzena recept

Voor luchtige chocolademousse voor 4 personen

Ingrediënten Maïzena recept
120 gram chocolade
50 gram maïzena
2 eieren
0.5 liter melk
50 gram kristalsuiker (stevia castorsuiker)
1 pakje vanillesuiker
40 gram margarine
1 likeurglaasje likeur naar keuze (bijvoorbeeld rum)

Bereiding Maïzena recept

Breek de chocolade in stukjes en smelt het samen met een klein beetje water op laag vuur, Klop 1 ei los met de suiker. Gebruik van het andere ei alleen de dooier. Voeg de maïzena toe en meng goed. Doe vervolgens langzaam de gesmolten chocolade erbij.

Verwarm het geheel in een pannetje en blijf roeren totdat het kookt. Neem de crème dan gelijk van het vuur. Voeg de likeur toe en en laat het een beetje afkoelen. Tot slot meng je de margarine erdoor en laat je de mousse helemaal afkoelen in de koelkast. Serveer in coupes of leuke kommetjes! Bij Naturaplaza kun je maiszetmeel kopen.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.