Dilletoppen Heel Industriekwaliteit Biologisch

Deze dille toppen zijn van biologische topkwaliteit. De frisse, zachte smaak past goed bij allerlei soorten vis en groenten, zoals kabeljauw en worteltjes. Het is ook heerlij… Lees hieronder verder...
Vanaf € 5,86
Op voorraad
SKU
80034-conf
+ -

Biologische dilletoppen

Biologische dilletoppen van Holyflavours . 100% Natuurlijk, zonder toevoegingen. Deze dille toppen zijn van biologische topkwaliteit. De frisse, zachte smaak past goed bij allerlei soorten vis en groenten, zoals kabeljauw en worteltjes. Het is ook heerlijk in soepen, sauzen, dressings, eiergerechten en salades! Voeg dille pas vlak voor het opdienen van warme gerechten toe, zodat de smaak niet verloren gaat. Ook een smaakmaker bij het inmaken van komkommer! Verpakt per 100 gram in een natuurlijke papieren stazak. Koel, droog en donker bewaren.

Gebruik

Dille (Anethum graveolens) heeft een antioxidatieve werking en is goed voor de spijsvertering. Dille past erg goed bij allerlei soorten vis, zoals kabeljauw en zalm en schaaldieren. Om die reden is dille in Scandinavië erg geliefd! Verder is het lekker in brood, dips, jus, pasta's, aardappelgerechten en door allerlei sauzen. Dille kun je heel goed met alleen wat zout en peper gebruiken, maar de smaak gaat ook goed samen met andere kruiden. Basilicum, knoflook, mierikswortel, mosterd, paprika, venkel en peterselie combineren goed met dille. Je kunt dille toppen het beste niet te lang meekoken, want dan gaat de smaak achteruit. Voeg het daarom pas vlak voordat je gerecht klaar is toe. Je profiteert het meeste van de smaak wanneer je het kruid rauw en koud eet. Bijvoorbeeld door salades of koude sauzen. Roer dille bijvoorbeeld door wat yoghurt of zure room samen met wat citroensap of azijn en zout en peper.

Recept soep met dille en komijn voor 4 personen

Ingrediënten

500 gram gekookte bieten
500 gram zoete aardappel
1 eetlepel komijn
dille
zout en peper
2 uien
700 milliliter bouillon
400 milliliter water
grof zeezout
2 eetlepels olijfolie

Bereiding

Hak de bieten in grove stukken en de zoete aardappel in kleine blokjes. Meng met 2 eetlepels olie, de komijn en wat zout en peper. Fruit de uien op laag vuur in een grote pan met wat zout. Doe de zoete aardappel erbij en bak dit zo"n 5 minuten. Roer ondertussen goed met een spatel of houten lepel. Doe de bieten erbij en bak nog 2 minuutjes. Voeg de bouillon en het water toe en kook op laag vuur totdat de zoete aardappel gaar is. Pureer het geheel met een staafmixer en serveer met een beetje grof zeezout en flink wat dille in kommetjes.

 
Copyright © 2022 Naturaplaza. Alle rechten voorbehouden.