Sale
organic

Lucuma Poeder Biologisch

5/5.0 (1 reviews)

Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Lucuma Poeder Biologisch? Kijk hier verder…

minus plus
Levertijd wordt berekend...
Extra accessories
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Plus- en minpunten
  • plus-circle Gemaakt van biologische lucuma vruchten uit de Peruaanse hooglanden
  • plus-circle Rijk aan antioxidanten, vezels en vitamines zoals B1, B2, B3, A en C
  • plus-circle Kan gebruikt worden als gezonde zoetstof in siropen, jam, snoep en bakproducten
Details

Geschiedenis en oorsprong

Lucuma wordt het 'goud van de Inca’s' genoemd. Lucuma wordt gekweekt in de Peruaanse hooglanden sinds 200 na Christus, toen hadden de mensen de karamelzoete vruchten ontdekt. In Peru zijn 26 dorpen vernoemd naar deze geliefde vrucht.

De lucuma boom groeit het beste op een hoogte tussen 450 en 1000 meter. De boom is goed bestand tegen droogte, maar kan niet tegen vorst. Om het fruit te produceren is er een hoge luchtvochtigheid nodig. Lucuma bomen beginnen pas na 5 jaar vruchten te produceren en elke boom levert tot 500 vruchten per jaar. De vruchten zijn geelbruin van kleur en kunnen tot een kilo per stuk wegen.

Verwerking tot Lucuma poeder

De lucuma boom draagt het hele jaar door fruit, maar de belangrijkste oogst vindt plaats in het voorjaar tussen januari en april. Wanneer de vrucht uit de lucuma boom valt is hij nog niet rijp en de pulp is te hard om eetbaar te zijn. De vruchten moeten onder hooi opgeslagen worden tot het bittere witte latex afgebroken wordt en het pulp zachter wordt, maar zelfs als het fruit rijp is blijft het vlees relatief stevig.

Om lucuma poeder te produceren, worden de rijpe vruchten grondig gewassen en in kleine stukjes gesneden en volledig uitgedroogd. Bij het drogingsproces blijft de temperatuur onder de 45°C, zodat er geen voedingsstoffen verloren gaan. De gedroogde stukjes worden vervolgens zorgvuldig vermalen tot een fijn poeder, dat tot 2 jaar kan worden bewaard met behoud van zijn nootachtige karamelsmaak.

Voedingswaarde en gebruik

De smaak is te vergelijken met karamel en wordt gezien als een van de oudste zoetstoffen op aarde. Het poeder lost makkelijk op waardoor het als vervanger voor suiker kan dienen. Het poeder wordt vooral gebruikt als ingrediënt voor siroop, jam, snoep, consumptie-ijs, chocolade, koekjes en gebak.

Lucumapoeder wordt als gezonde zoetstof gebruikt, want het bevat nog veel meer voedingsstoffen. Het is rijk aan antioxidanten en vezels. Ook heeft de vrucht een hoog kaliumgehalte en bevat het veel vitamine B3, A en C.

Waar kan ik biologisch lucuma poeder kopen?

Gemakkelijk biologisch lucuma poeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologisch lucuma poeder kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologisch lucuma poeder aanbieding meer.

Lucuma Poeder Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologisch lucuma poeder komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Lucuma Poeder Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Lucuma Poeder Biologisch toch niet wat je zocht? Gebruik dan onze intuïtieve zoekfunctie. Begin gewoon met tiepen in de zoekbalk en zie welke resultaten er verschijnen na elke lettergreep.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Lucuma Poeder Biologisch? Stel hem dan aan onze support afdeling. Onze ervaren productspecialisten helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 40053-conf
Productspecificatie Specsheet
Extra Info Flowchart
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik 5g per dag. Raadpleeg uw arts voordat u producten met een hoge concentratie aan voedingsstoffen gebruikt.
Ingrediënten Lucuma
Vitamines en Mineralen Kalium, Vitamine A, Vitamine B1, Vitamine C
Speciale Eigenschappen BIO
Land van teelt Peru
Merk Holyflavours
HS-Code 11063090
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 316 kcal /1325 kJ
Eiwitten 4.1 g
Koolhydraten 57 g (Sugars 25 g)
Vetten 1,1 g
Verzadigde Vetten 0,5 g
Vezels 30 g
Natrium -
Zout 0.07 g
Reviews
star star star star star
Lucuma poeder
Lucama poeder kan ik voor veel dingen gebruiken als ik bijvoorbeeld siroop, jam of ijs, of chocolade wil maken. Het is gezond de Lucama poeder en is biologisch. Het heeft een zoete smaak, daarom past het ook bij deze producten.
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op