Sale

Maca Poeder Raw Biologisch

5/5.0 (1 reviews)
Naturaplaza voor uw biologische en natuurlijke ingrediënten. Wij hebben een bijzonder breed assortiment food en non-food producten. Op zoek naar Maca Poeder Raw Biologisch? Kijk hier verder…
Levertijd wordt berekend...
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op
Snel naar
Details

Oorsprong en geschiedenis van MacaHier vind je dit product ook als capsules

Maca (lepidium meyenii) wordt ook wel Peruaanse ginseng genoemd. Dit is een kruidachtige tweejarige plant afkomstig uit het Andesgebergte in Peru. Ongeveer 2000 jaar geleden is het gewas voor het eerst geteeld. Maca groeit op hoogtes boven de 3800 meter en op een rotsachtige bodem. Maca groeit prima bij temperaturen tot -10 graden Celsius. Maca wordt voornamelijk geteeld voor de consumptie van de wortel. De Macawortel varieert sterk in grootte en vorm. Er bestaan drie verschillende soorten maca namelijk gele, rode en zwarte maca, de meest gebruikte is de gele maca.

Maca is een knolgewas, die vroeger op aanraden van de Inca's door de Spanjaarden aan hun paarden werd gegeven. Hierdoor kwamen de dieren binnen de kortste keren weer op krachten.

In de Junín regio van Peru wordt maca in grote hoeveelheden geconsumeerd. Het is een direct beschikbare en zeer voedzame bron van voedsel. Het wordt vers met vlees gegeten, gekookt in ondergrondse ovens bekleed met hete stenen (pachamancas), of gedroogd vóór ze in de melk tot een pap worden gekookt. Een bepaald drankje van maca wordt in de volksmond 'maca chica' genoemd. Een ander gebruik is de gedroogde wortel vermalen tot maca meel voor het bakken.

Verwerking van Maca Poeder

Het maca zaad wordt gezaaid in september, zo'n maand voor het regenseizoen begint. Het zaaien gebeurt in de vroege ochtend, zodat de harde wind op de bergwanden wordt vermeden. Na het zaaien worden de zaden begraven met behulp van takken, of men laat schapen los in het veld om ze in de grond te trappen. Na 260 tot 280 dagen zijn de planten rijp voor de oogst. De wortels worden gerooid en voor 10-15 dagen in de zon gelegd totdat ze zijn gedroogd.

De gedroogde maca wortels kunnen maximaal zeven jaar worden bewaard. Deze droge wortels worden vervolgens vermalen tot een fijn poeder, de kleur van de poeder is beige.

Voordelen van Maca

Maca bevat een hoog gehalte aan vitaminen en mineralen. Daarnaast is maca poeder rijk aan enzymen en essentiële aminozuren. De smaak van maca biologisch is een zoete nootachtige smaak. Maca poeder kan gebruikt worden in allerlei soorten dranken. Daarnaast kan het ook verwerkt worden in bakkerijproducten en in soepen.

Waar Maca kopen?

Biologische Maca poeder of maca capsules kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza, ook in kleine porties. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologische Maca poeder aanbieding meer.

Waar kan ik biologisch maca poeder kopen?

Gemakkelijk biologisch maca poeder kopen doe je natuurlijk bij Naturaplaza. In onze webshop kun je biologisch maca poeder kopen in handige consumenten verpakkingen of in iets grotere hoeveelheden van meestal 1 kg. Meld je aan bij onze nieuwsbrief en mis geen enkele biologisch maca poeder aanbieding meer.

Maca Poeder Raw Biologisch van premium kwaliteit

Dit is een biologisch gecertificeerd product van premium kwaliteit. Je weet dankzij dit certificaat, dat wat je koopt, tot stand is gekomen met oog en zorg voor mens en natuur.

Het BIO keurmerk staat voor 100% gecontroleerd biologisch en betrouwbaar. Deze ingrediënten zijn dus gegarandeerd vrij van allerlei toevoegingen als suikers, vetten en voldoen aan alle Europese eisen m.b.t. bestrijdingsmiddelen.

De door ons geselecteerde biologisch maca poeder komen uit diverse regio's in de wereld. Alle producten worden in Europa gecontroleerd en veelal ook verpakt. De kwaliteit van onze producten wordt regelmatig gecontroleerd.

Maca Poeder Raw Biologisch van het merk Holyflavours

HolyFlavours, het toonaangevende merk voor al uw (biologische) smaakmakers en melanges! Zouten, Kruiden, Specerijen en Superfoods zonder toevoegingen.

Bekijk alle producten van Holyflavours

Is Maca Poeder Raw Biologisch toch niet wat je zocht? Neem dan een kijkje op de merkenpagina van Holyflavours, waar je alle producten van dit merk op een rij ziet.

Meer informatie over dit product?

Heb je een vraag over Maca Poeder Raw Biologisch? Stel hem dan op de tab "Produktvragen" hierboven op deze produktpagina, of neem contact op met onze verkoop afdeling. Wij helpen je graag verder.

Kenmerken
Artikelnummer 40055-conf
Productspecificatie Specsheet
Extra Info Flowchart
Productvorm Poeder
Aanbevolen gebruik Toevoegen naar smaak
Ingrediënten Maca
Speciale Eigenschappen BIO, Raw
Land van teelt Peru
Merk Holyflavours
HS-Code 07129090
Private Label mogelijk? Ja
Energie (kcal/kJ) 327 kcal / 1376 KJ
Eiwitten 12 g
Koolhydraten 57 g
Vetten 0,9 g
Verzadigde Vetten 0,2 g
Vezels 22 g
Natrium 1640 mg
Zout 0 g
Reviews
Energiebommetje
bio maca voor extra energie, werkt super
Kom je er niet uit?
We zijn bereikbaar van Ma t/m vr van 08:00 tot 17:00
Neem contact met ons op